Københavnske dataloger kaprer dansk Google-es

Den danske Google-chef Corinna Cortes bliver ny professor i maskinlæring ved Københavns Universitet.

Én af topmedarbejderne hos søgemaskinegiganten Google, Corinna Cortes, tiltræder i dag som adjungeret professor på Datalogisk Institut ved Københavns Universitet.

Danske Corinna Cortes er til daglig leder af Google Research i New York, USA, men skal fremover også stå til rådighed for universitetet med sin viden om 'machine learning', eller maskinlæring.

Et forskningsområde, som i praksis benyttes til at optimere søgeresultaterne i søgemaskiner som Google og Yahoo.

Hos Google Research har hun blandt andet haft ansvaret for videreudviklingen af Googles søgemaskiner, og hun glæder sig til den nye sidebeskæftigelse hos KU, hvorfra hun har sin kandidatgrad.

»Jeg glæder mig til at samarbejde med både fakultetet og de studerende, og ikke mindst til at få lejlighed til at indvie de studerende i det både berigende og fascinerende område, som maskinlæring i storskala-format udgør, for eksempel når man designer søgemaskiner hos Google,« udtaler Corinna Cortes i en pressemeddelelse fra Københavns Universitet.

Banebrydende algoritmeforskning

Hun har bidraget med banebrydende forskning inden for 'support vector machines' - algoritmer til sandsynlighedsberegning, som er både praktisk anvendelig og teoretisk velfunderet, oplyser universitetet.

Corinna Cortes har arbejdet ti år med forskning hos AT&T Labs Research før sin ansættelse hos Google.

Hun fik sin kandidatgrad i fysik fra Niels Bohr Instituttet ved Københavns Universitet i 1989 og en ph.d. i datalogi ved University of Rochester, New York i 1993.

Ved siden af karrieren er Corinna Cortes mor til to og ivrig marathonløber, hvilket blandt andet har indbragt hende en tredjeplads ved More Marathon i New York City i 2005.

Corinna Cortes holder tiltrædelsesforelæsning onsdag den 2. marts, men har været tilknyttet Københavns Universitet siden 1. januar 2011.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Per Erik Rønne

Mon ikke Mikkel Meister tænker på kandidatgrad, når han skriver mastergrad?

Og så har hun vel i 1989 fået en cand.scient.-grad med hovedfag i fysik fra Københavns Universitets naturvidenskabelige fakultet. Næppe specielt Niels Bohr Instituttet ...

Mikkel Meister

Hej Per -

Mon ikke Mikkel Meister tænker på kandidatgrad, når han skriver mastergrad?

Det kan vi godt blive enige om.

Og så har hun vel i 1989 fået en cand.scient.-grad med hovedfag i fysik fra Københavns Universitets naturvidenskabelige fakultet. Næppe specielt Niels Bohr Instituttet ...

Jo, netop derfra. Ifølge http://research.google.com/pubs/author121.html :

"Corinna received her MS degree in Physics from the Niels Bohr Institute in Copenhagen and joined AT&T Bell Labs as a researcher in 1989. She received her Ph.D. in computer science from the University of Rochester in 1993."

Mvh Mikkel, v2.dk

Torben Mogensen Blogger

... er det, at DIKUs nye professor MSO i Machine Learning, Christian Igel, holdt tiltrædelsesforelæsning samme dag. Som fuldtidsansat professor får det mere betydning for DIKU's daglige arbejde end en adjungeret professor, som ikke får sin daglige gang på DIKU.

Per Erik Rønne

@Mikkel Meister,

Niels Bohr Instituttet var i '89, da hun blev kandidat, og i '91 da jeg afleverede mit speciale, den grå bygning på Blegdamsvej mellem Rigshospitalet og Frimurerlogen.

I dag er det det fælles institutnavn for fysik og astronomi. Mon ikke hun bare bruger den nye betegnelse?

@Torben Mogensen,

Men Christian Igel har jo det 'forkerte' køn ...

Log ind eller Opret konto for at kommentere