Københavns Universitet dropper it-projekt efter 5 års arbejde: Gammel it fortsætter

27. juni 2018 kl. 11:073
Københavns Universitet dropper it-projekt efter 5 års arbejde: Gammel it fortsætter
Illustration: Christoffer Regild / www.regild.dk.
Københavns Universitet har besluttet at droppe et nyt it-system til personaleadministration efter fem års arbejde. Beslutningen skyldes forsinkelser.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Københavns Universitet har efter fem års arbejde droppet udviklingen af et nyt system til personaleadministration, der skulle være indført i efteråret 2018.

Det skriver Uniavisen.

Ifølge universitetet skyldes beslutningen primært månedlange forsinkelse, og derfor har man altså droppet samarbejdet med leverandøren Azets om det nye system, der kaldes Epos.

»KU har besluttet at ophæve kontrakten med Azets og dermed også leverancen af Epos, som var planlagt til at blive implementeret i oktober 2018,« skriver HR-vicedirektør Lisbeth Møller på KUs intranet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I stedet for at implementere Epos fortsætter KU nu med at bruge et cirka 20 år gammelt it-system, ScanPas, til personaleadministration.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
27. juni 2018 kl. 16:36

Jeg håber den ondefløjtemig at ScanPas fra år 2000 ikke er endnu et af de systemer, som gør at hele administrationen stadig skal køre med Windows XP og Internet Explorer 6. I så fald, ville den her artikel da give enhver hacker blod på tanden, og kigge hen mod KUs infrastruktur.

De her nyheder kommer snart med en uges mellemrum. Hvor mange millarder har Danmark tabt på fejlslagen IT siden år 2000?

1
27. juni 2018 kl. 15:24

Snakker vi om det samme Epos HR/Management system som leveres af Bluegarden/Visma? For det er da noget arveligt lort der ligner noget fra 1990, komplet med pop-up vinduer, samt HTML frames og tabel-baseret webdesign. Men det kan jeg ikke forestille mig, for det kan umuligt tage 5 år at implementere. Det må være noget andet Epos.