Københavns Lufthavn skærper cybersikkerheden efter gårsdagens DDoS-angreb

23. februar kl. 10:021
Københavns Lufthavn
Illustration: News Oresund/Wikimedia Commons.
»Der findes en række forskellige tiltag, som kan beskytte et system mod denne slags angreb. Hvilke specifikke tiltag, vi har igangsat yderligere og forstærket brug af, ønsker vi ikke at komme ind på, blandt andet på grund af grupper, som kan have modsatrettede interesser af vores,« lyder det fra it-direktør i Københavns Lufthavn Kenneth Lindegaard.
Artiklen er ældre end 30 dage

Københavns Lufthavn vil forstærke nuværende foranstaltninger og iværksætte en række nye tiltag for at imødegå fremtidige DDoS-angreb som det, der i går, onsdag, gjorde lufthavnens hjemmeside utilgængelig for brugere - hjemmesiden er igen blevet tilgængelig.

Det skriver TV 2 Kosmopol.

Læs også: Activision ramt af succesfuld smishing: Hackerne fik adgang til interne systemer

»Der findes en række forskellige tiltag, som kan beskytte et system mod denne slags angreb. Hvilke specifikke tiltag, vi har igangsat yderligere og forstærket brug af, ønsker vi ikke at komme ind på, blandt andet på grund af grupper, som kan have modsatrettede interesser af vores,« skriver it-direktør i Københavns Lufthavn Kenneth Lindegaard i en e-mail til TV 2 Kosmopol.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: It-nedbrud forsinker tusindvis af flypassagerer i Frankfurt

DDoS-angrebet, der ligeledes påvirkede Roskilde Lufthavns hjemmeside, har ifølge Kenneth Lindegaard ikke haft nogen betydning for hverken lufthavnens drift eller data, fortæller han til Computerworld. Billund Lufthavns hjemmeside var i en periode ligeledes utilgængelig som følge af et lignende angreb.

Det vurderes, at det muligvis er en hackergruppe, der kalder sig for Anonymous Sudan, som står bag angrebet, skriver Computerworld.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
23. februar kl. 13:45

"Rogues are very keen in their profession, and know already much more than we can teach them." translates to "Security by obscurity is no security".