Københavns Kommune vælger leverandør til milliondyr Drupal-hjemmeside

5. juli 2013 kl. 15:036
Københavns Kommune vælger leverandør til milliondyr Drupal-hjemmeside
Illustration: Version2.
Københavns Kommunes nye hjemmeside skal udvikles af Propeople og Bysted, der dermed vinder den anden - og sidste - store kontrakt i kommunens 50 millioners Drupal-rammeaftale.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Først valgte Københavns Kommune fem konsortier som leverandører til en rammeaftale - og nu har kommunen så placeret den anden store ordre under den aftale.

Firmaerne Propeople og Bysted har nemlig fået opgaven med at opbygge en ny hjemmeside til kommunen, bygget over open source-CMS’et Drupal. Den opgave er blandt de største på det danske web-marked, skriver Bureaubiz.dk.

Tidligere har samme konsortium vundet opgaven med kommunens nye intranet, som også bliver baseret på Drupal. De to opgaver - hjemmeside og intranet - har kommunen tidligere vurderet som cirka lige store.

Hvor mange kroner, der vil skifte hænder i forbindelse med udviklingen af den nye hjemmeside, er ikke oplyst. Men rammeaftalen, der også rummer intranet-opgaven, har en anslået samlet værdi på 50 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed ser det ud til, at de fire andre konsortier, som også blev udråbt som vindere af rammeaftalen, må nøjes med at slås om mindre projekter - eller måske ender med slet ikke at få nogle opgaver.

Propeople-Bysted har tidligere også vundet opgaven med at bygge en Drupal-baseret webside til Roskilde Kommune og Vallensbæk Kommune.

Københavns Kommunes vidtfavnende hjemmeside kører i dag på Sitecore, mens intranettet bliver drevet af en gammel Microsoft Content Manager 2002-løsning. Skulle kommunen, med 45.000 medarbejdere, skifte til Sharepoint, ville det koste et større, ét-cifret millionbeløb til licenser alene.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
15. juli 2013 kl. 07:17

Først vil jeg da gerne sige tillykke til Bysted og Propeople. Det bliver spændende at følge. Ser især frem til at se hvilke data samt hvordan de vil dele disse med os andre bliver. Er der nogen steder man kan følge med i processen af udviklingen eller bliver det kun her på Version2?

6
15. juli 2013 kl. 10:29

Dette projekt er primært opbygning af en ny platform til KK.dk, og en ny multisite platform der erstatter KK's eksisterende Sitecore Foundry løsning og mange af de andre små websites KK har kørende. I første omgang multisite platformen, og i løbet af 2014 ny platform til KK.dk.

I forhold til åbne data er det primært en politisk beslutning om hvilke data der skal deles og hvordan. Der er i dette udbud en option på udstilling af data fra kk.dk til eksterne parter. Om det bliver åbent for alle eller kun trustede parter skal jeg ikke kunne svare på. Og det vil nok være tale om indhold på KK.dk der udstilles, og f.eks. ikke jordprøveresultater fra Kalvebod Miljøcenter.

2
9. juli 2013 kl. 08:43

Sharepoint 2013 hovedregel: Når dine medarbejdere har CAL på plads er det overskueligt - maks et par millioner. Når dine medarbejdere ikke har CAL er licenserne bekostelige. Derfor bestemmer virksomhedens generelle MS-strategi og licenser til dels udbuddet af mulige systemer til CMS.

3
9. juli 2013 kl. 16:06

Jeg syntes stadig det lyder billigt til 45.000 brugere. Men i forhold til et budget på 50 mio, et par mio jo peanuts.

4
9. juli 2013 kl. 16:32

Det skal siges at Københavns Kommune har rigtig mange websites. Vi taler ikke 100 websites, men måske nærmere 700-800 eller flere websites. Fremadrettet er planen at man gerne vil ensrette disse rent teknologisk og driftsmæssigt. Det gælder både for interne sites (som f.eks. intranettet) og eksterne sites (KK.dk, institutions sites, kampagne sites m.fl.). Om det er SharePoint, Sitecore, EPiServer eller noget helt fjerde vil licensudgiften være en stor udgift ikke kun ved indkøb, men også fremover.

1
8. juli 2013 kl. 15:19

Det syns jeg lyder meget billigt. Mon ikke det skulle være 2 cifret? Eller er det pris per måned? (Pt koster sharepoint online ca. 70 kr per bruger per måned)