Københavns Kommune indgår aftale med Comenxa om pc-fryns

Fremover skal de ansatte i Københavns Kommune kunne købe pc'er og bredbånd mod at blive trukket i løn. Kommunen skønner, at medarbejderne vil købe for mellem 10-60 millioner kroner over fire år.

Københavns Kommune har indgået kontrakt med it-virksomheden Comenxa, som fremover giver medarbejderne i kommunen mulighed for at erhverve sig bredbånd og pc'er mod til gengæld at blive trukket i løn.

Den såkaldte bruttolønsordning skal give de ansatte mulighed for at købe eller lease personalegoder som for eksempel pc'er og tilbehør, bredbånd og telefonabonnement mod et løbende træk i medarbejderens bruttoløn.

Økonomiforvaltningen i kommunen skønner, at medarbejderne vil bruge 10-60 millioner kroner på indkøb over ordningen i løbet af de næste fire år.

Forvaltningen understreger dog, at der er tale om et 'slag på tasken', og at det endelige beløb er umuligt at spå om.

Kontraktens værdi er ikke offentliggjort, men kommunen oplyser til Version2, at aftalen med Comenxa hører under budgetteret arbejde med personalegoder i kommunen til 2,5 millioner kroner.

Aftalen omfatter en bestillings- og administrationsportal tilpasset kommunens krav, som driftes og vedligeholdes af Comenxa.

Samtidig skal Comenxa blandt andet håndtere til- og frameldinger til bruttolønsordningen og stå for anskaffelsen af pc'er, bredbånd og andet, som medarbejderne kan bestille gennem bestillingsportalen.

I alt modtog Københavns Kommune tre tilbud på opgaven, men kommunen ønsker ikke at oplyse navnene på de to leverandører, der ikke vandt.

Kontrakten mellem Københavns Kommune og Comenxa er indgået og strækker sig over en toårig periode med mulighed for forlængelse.

Rettelse: På baggrund af oplysninger i EU's Udbudstidende gav artiklen tidligere indtryk af, at aftalen koster Københavns Kommune 60 millioner kroner. Som det fremgår nu, er det ikke tilfældet. Version2 beklager fejlen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#5 Thomas Watts

Der er mange måder at skære en kage på...

"Københavns Kommune indfører bruttolønsordning for IT"

eller

"Nu får det offentlige også IT-personalegoder"

eller den aktuelle

"Københavns Kommune bruger 60 millioner på IT-fryns"

...jeg ved godt, hvad 90% af befolkningen læser i den valgte overskrift.

Bottom line: det er ikke en form for journalistik jeg bryder mig om. Sensationalisme-overskrifter uden noget specielt indhold hører til div. kulørte blade, ikke her.

 • 0
 • 0
#7 Thomas Vestergaard

Det er da en meget faktuel overskrift. Bruttolønsordninger er frynsegoder, uanset at det tilbydes i mange virksomheder. Og det er da særdeles relevant for branchen at se, hvor meget sådan en ordning koster arbejdsgiveren.

Nej. Så længe der ikke er nogen tal at holde de 60 millioner op imod er det fuldstændigt ubrugeligt.

 • 0
 • 0
#8 Peter Larsen

Jeg går ikke udra at det koster KK ret meget. Det har naturligvis kostet dem noget adminstration omkring at etablere en aftale og der har sikkert også været et ekspertudvalg til at fylde "kurven" op med relevante produkter. Det kan ikke løbe op i 60. mio. Derimod er det jo medarbejderne der selv betaler via et bruttotræk, men det betyder også et fald i skatteindtægterne (pc-ordninger er jo til dels skattefinancieret), så måske er det der de 60. mio kommer ind i billedet - jeg formoder at hovedparten af de ansatte i KK også bor der.

 • 0
 • 0
#9 Deleted User

Når der nu alligevel er en rating mulighed for indlæg, kunne man så ikke udvide ordningen til at omfatte overskriften?

I V2 kunne man så kåre de 100 værste overskrifter i det forgangne år - måske kunne man også inddele kåringen i kategorier - ligesom man gør i filmverdenen fx.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere