København vil bruge 100 millioner kroner på nyt system til opgavestyring
Socialforvaltningen i Københavns Kommune er klar til at poste 100 millioner kroner i et nyt system til opgavestyring.
Det fremgår af et verserende udbud.
Ud over at den nuværende kontrakt på et otte år gammelt system fra DXC udløber og derfor skal i udbud, er det blandt andet ideen, at et nyt system skal bringe forvaltningen i overensstemmelse med principperne i Den Fælleskommunale Rammearkitektur og de såkaldte støttesystemer.
Består af otte selvstændige, men integrerede it-løsninger, der skal sikre, at kommunernes fagsystemer kan fungere sammen og få adgang til relevante data. STS er baseret på principperne i Den Fælleskommunale Rammearkitektur og udgør en central del af det fælles it-landskab for kommuner og ATP/Udbetaling Danmark. Støttesystemerne består af STS, der udvikles af KMD, er en fælleskommunal it-infrastruktur, der bidrager til en åbning af det kommunale marked for flere it-leverandører og dermed fremmer bedre, billigere og sammenhængende it-løsninger til kommunerne. Når STS er succesfuldt implementeret til monopolbruddet, skal de benyttes bredt til andre fælleskommunale og kommunale it-løsninger. Kilde: KombitStøttesystemerne (STS)
»Vi i kommunerne står overfor at skulle udskifte en lang række systemer. Der er kommet et helt nyt grundlag for den kommunale rammearkitektur, som vores gamle system naturligvis ikke lever op til. Men det skal det nye selvfølgelig,« siger Ina Corydon, der er digitaliseringschef i Socialforvaltningen i Københavns Kommune.
Tilpasningen til den nye rammearkitektur går blandt andet ud på at definere arbejdsgange og opgaver på en bestemt måde i it-systemet, så data kan deles på tværs af systemer.
»Når vi begynder at stykke løsninger sammen, så er vi med den nye rammearkitektur enige om, hvordan en sag eller ydelse for eksempel skal se ud. De skal ikke sættes op på en masse forskellige måder i de enkelte fagsystemer. Hvis vi skal til at dele data om ydelser, så skal det ske på den samme måde alle steder, så vi kan genbruge data,« siger Ina Corydon.
Mobil løsning
De 100 millioner kroner skal også bruges til at gøre den digitale del af Socialforvaltningen mobil.
I dag har medarbejderne ikke mulighed for at tage systemet med sig rundt, men det skal der laves om på.
»Vi har rigtig mange medarbejdere i vores forvaltning, som er udegående. Det er for eksempel gadeplansmedarbejdere eller vores hjemløseenhed, og det er vigtigt, at de kan tage løsningen med rundt, når de skal rundt og møde borgere,« siger Ina Corydon.
»Så en webbaseret, mobil løsning er afgørende.«
Uklarhed om gevinster
Ina Corydon og Københavns Kommune har ikke valgt leverandør endnu, og det er på nuværende tidspunkt heller ikke klart, hvilke gevinster Socialforvaltningen kan høste på det nye projekt.
»Vi er ikke endeligt afklarede om gevinsterne endnu. Vi sidder og arbejder med det i øjeblikket, så jeg kan ikke give dig et tal,« siger Ina Corydon. Ifølge hende kan man første sige noget endeligt om gevinsterne i denne type it-system, når man har købt og implementeret det.
»Selvfølgelig kommer vi til at kigge på gevinster, når vi laver sådan et udbud her. Og for at gøre det ordentligt skal vi være helt skarpe på, hvad det er for nogle arbejdsgange, vi kommer til at ændre. Så når vi står med en fuldt implementeret løsning, kan vi holde før og nu-billederne op mod hinanden.«
Frist for at afgive bud eller søge om deltagelse på udbudet er primo oktober.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.