København overvejer at parkere scannerbiler

Illustration: Københavns Kommune
Håndholdte nummerpladescannere har været så succesfulde det seneste år, at Københavns Kommune nu overvejer at parkere scannerbiler permanent i garagen

De tre scannerbiler, som Københavns Kommune bruger til digitalt at kontrollere parkede biler, går en usikker fremtid i møde.

For mens scannerbilerne har været parkeret i garagen store dele af 2017 på grund af en overbelastet database, har de håndholdte scannere, som alle p-vagter går rundt, vist sig at kunne levere så overbevisende resultater, at kommunen nu overvejer, om det overhovedet giver mening at bruge biler til scanning af nummerplader i fremtiden.

Det fortæller Jes Øksnebjerg, centerchef for Parkering i Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune, til Version2.

»Vi har reduceret vores stab med 12 medarbejdere. Det var oprindeligt planen, at scannerbilerne skulle kompensere for de færre medarbejdere, men udfordringer med vores backoffice-database har holdt bilerne fra vejene over længere perioder. I stedet har det vist sig, at de håndholdte scannere faktisk er så effektive, at det er her, vi har hentet effektiviseringen. Så nu bliver det spændende at se i 2018, når potentialet forhåbentlig kan udnyttes optimalt« siger Jes Øksnebjerg.

Læs også: Kamerabiler er 'en succes': Scanner 200.000 biler hver måned for parkeringssynder i København

Overblikket over 2017 viser, at der sidste år blev udstedt i alt 310.298 p-afgifter, hvilket flugter med gennemsnittet for de seneste fem år, selvom der er 12 færre p-vagter på gaderne i hovedstaden.

»Nu bruger vi 2018 på at overveje scannerbilernes fremtid. Lige nu er de håndholdte scannere en stor succes, og vi skal gå efter den type teknologi, der faktisk virker mest effektivt,« siger Jes Øksnebjerg.

Læs også: Populær parkerings-app forsøgt hacket: Gik efter brugerdata

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Casper Olsen

I den anden artikel om kamerabilerne fra idag, udtaler Jes Øksnebjerg:

Vi har taget en ny backoffice database i brug for tre uger siden, der kan håndtere alle hits, så nu skal vi ud og geare op igen med scannerbilerne, og opbygge mere erfaring med at bruge bilerne bedst muligt.

Så nu har de fået ny database, som kan håndtere bilerne - og så vælger man måske at stille dem permanent i garagen? Ved de selv hvad de vil?

  • 6
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere