Kodak overtager dansk softwarevirksomhed

Grafik-giganten Kodak har netop købt den danske Intermate, der udvikler controllersoftware til store printsystemer.

Den danske nichevirksomhed Intermate er netop blevet slugt af den gigantiske grafikkoncern Kodak. Intermate udvikler controllersoftware til brug for printsystemer, der er koblede op på IBM's AS/400-maskiner (i-Series) og mainframes.

Software fra Intermate bliver først og fremmest solgt på OEM-basis til printerproducenter som Ricoh og Lexmark, hvor det er Intermates software, der styrer printerenheden over for IBM's computere.

Og det er netop Kodaks ønske om at befæste sin position inden for professionelt storprint, der ligger bag købet af Intermate, oplyser grundlægger af Intermate Kenneth Christensen.

»De digitale printprocesser er ved at tage over fra de gamle Heidelberg-printere, og det er også det, der har Kodaks interesse. Kodak ejer en række virksomheder, og vi kommer til at tilhøre Graphic Colour Group,« siger han til Version2.dk.

Splittet i to

Kenneth Christensen oplyser, at han efter Kodaks køb har forladt posten som direktør i Intermate til fordel for en ny post i Kodak.

I forbindelse med salget til Kodak er Intermate splittet op i to virksomheder. Kodak overtager softwaredelen, hvor Intermate desuden laver workflow-løsninger til IBM-baserede printløsninger. Desuden har Intermate udviklet en sikkerheds- og overvågningsløsning, som kommer til at fortsætte i et andet selskab, oplyser Kenneth Christensen.

»Men både navnet Intermate og vores OEM-forretning vil fortsætte. Derfor er det også vigtigt, at vi har vandtætte skotter til Kodak, for vi ser jo i mange tilfælde konkurrenternes produkter længe før de kommer på markedet,« siger han.

13 ingeniører og sælgere går med over i Kodak, mens 22 fortsætter i det nye selskab.

Kenneth Christensen vil ikke oplyse nærmere omkring de finansielle forhold ved handlen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere