Kodak introducerer KodakCoin og fordobler sin aktieværdi

Kodaks aktieværdi er steget med 118 procent, efter at firmaet har annonceret en ny kryptovaluta kaldet KodakCoin.

Den amerikanske virksomhed Kodak, der er bedst kendt for produktionen af fotografisk film, er hoppet på kryptovaluta-vognen. Det har i første omgang vist sig at være et ekstremt indbringende valg.

Virksomhedens aktieværdi fordobledes i går efter annonceringen af den kommende kryptovaluta for fotografer kaldet KodakCoin. Kryptovalutaen bliver en del af Kodaks platform for billedrettigheder kaldet KodakOne, der bruger blockchain-teknologi.

Læs også: Selskabs aktiekurs stiger 394 pct. efter de føjer 'Blockchain' til navnet

Aktiens værdi er steget med omkring 118 procent efter nyheden, og Kodak er dermed den seneste i en voksende række af virksomheder, som med held har udnyttet den globale kryptovaluta-bølge.

I slutningen af 2017 oplevede virksomheden 'Long Island Iced Tea Corp' en lignende effekt, da de skiftede navn til 'Long Blockchain' og blev belønnet med en vækst i aktieværdien på 289 procent. Logikken bag aktie-hypen er ikke åbenlys for alle, skriver Reuters.

»Det er ved at blive latterligt. Fra et fundamentalt synspunkt giver intet af det her nogen mening,« siger Dennis Dick, der er proprietary-handler, ved Bright Trading LLC i Las Vegas ifølge Reuters.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Morten Frederiksen

“This planet [Earth] has - or rather had - a problem, which was this: most of the people living on it were unhappy for pretty much of the time. Many solutions were suggested for this problem, but most of these were largely concerned with the movement of small green pieces of paper, which was odd because on the whole it wasn't the small green pieces of paper that were unhappy.” Douglas Adams, The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

  • 11
  • 0
#3 Claus Bobjerg Juul

Som jeg forstår vil KODAK, sikre at en køber kan opnå rettigheder til en fotografers billedere, ved hjælp af blockchain, men vil det ikke være bedre at gøre dette uden blockchain?

Billedet metadata kan selvfølgelig indeholde et bevis for at køber har købt rettighederne, men det er også muligt via alm. signering, men hvad det kan da også være at KODAK har tænkt et eller andet smart.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere