Lav lækker kommunalvalg-app og vind 35.000 kroner

Aarhus Kommune vil sexe kommunalvalget op med en sjov og lækker valg-app. Kan du integrere kommunens åbne data, øger du chancen for at vinde app-konkurrencen.

De seneste år har der interessen for kommunal- og regionsrådsvalg været faldende. Det er især den yngste vælgergruppe, der ikke møder op ved stemmeurnerne.

Det ønsker Aarhus Kommune at gøre noget ved. Derfor har kommunen netop udskrevet en konkurrence, hvor deltagerne skal udvikle en valg-app, som især skal sprede viden om valget til den yngre målgruppe.

Deltagerne skal tage udgangspunkt i kommunens dataplatform ODAA og andre offentligt tilgængelige informationer om lokalvalget.

For eksempel skal appen kunne vise vej til nærmeste afstemningsted og vise en oversigt over godkendte kandidatlister. Laver du en lækker og underholdende app, stiger chancen for at vinde førstepræmien, da appens æstetik og underholdningsværdi vægter i alt 40 procent i bedømmelsen

Vinderen af konkurrencen vil modtage 35.000 kroner, og deltager man som privatperson, kan man også vinde en præmie på 10.000 kroner for den bedste privatudviklede app.

Fristen for at deltage er den 10. oktober.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Deleted User

...Og eftersom en godkendelse af en app kan tage op til 3 uger i AppStoren giver det ikke meget tid til udvikling når den skal være tilgængelig inden den 10. oktober. Det virker ikke som om at Aarhus kommune helt har gennemtænkt konkurrencen.

 • 3
 • 0
#6 Mikkel Andreasen

Jeg havde også hellere set at man ikke fra offentlig side udelukkede nogle platforme. Samtidig kan jeg heller ikke helt forstå at man vil udelukke så mange potentielle deltagere ved at kræve at app'en skal være tilgængelige på både iOS og Android. De ender med kun at have 3-4 deltagere, som sidste gang Aarhus Kommune afholdte en konkurrence med åbne data (og dengang var der ikke krav til platform)

 • 1
 • 0
#7 Deleted User

Jeg er enig i kommentarerne herover og synes også at temaet bør prioriteres meget højere fra Århus Kommunes side end en last-minute konkurrence. Det giver langt fra den professionelle løsning, Århus Kommune sikkert har ambitioner og drømme om. Der er ingen seriøse virksomheder der for 35.000,- kan/vil udvikle en app til både iOS/Android inkl. backend, design/implementering, integration og formentlig også afholde drift/support henover valget!!... come on - det bliver vist en skrabet kælderløsning :-)

 • 3
 • 0
#8 Christian Nobel

De seneste år har der interessen for kommunal- og regionsrådsvalg været faldende. Det er især den yngste vælgergruppe, der ikke møder op ved stemmeurnerne.

Måske man hellere skulle fokusere på sagens kerne, end på noget popsmart symptombehandling.

Politik interesserer ikke de fleste unge, hvilket en "app" ikke kan ændre så meget på - dem der så er interesserede, de ved også godt hvad de vil.

Partipolitik er en misforståelse nå vi taler om udvidede sognerådsvalg, som kommunalvalg ret beset er.

Regionerne er en total misforståelse, som dybest set ingen berettigelse har, og som INGEN interesse kan mobilisere, heller ikke fra "garvede" vælgere.

Men i vanlig stil, så vil man hellere fokusere på form end indhold.

 • 1
 • 0
#9 Gert Madsen

Partipolitik er en misforståelse nå vi taler om udvidede sognerådsvalg, som kommunalvalg ret beset er.

Det er vel også derfor at vi fik kommunalreformen. I de små kommuner var der folk, som rent faktisk havde indflydelse - og politikere, som satte sund fornuft over partidisciplin. Det kunne man åbenbart ikke have.

På Grundtvigs tid var der folk, som rent faktisk mente at befolkningen skulle gøres vidende om hvad som helst for at være i stand til at vælge de rette personer til at lede landet. Siden er gået ned ad bakke. Det er blevet til "Del og hersk" og "brød og skuespil".

Jeg tror da også at en del folketingspolitikere, uanset partifarve, ville få et problem med at beholde gagen, hvis befolkningen rent faktisk var bevidste om hvad de står for.

Hvis politikerne virkeligt ville gøre en forskel, så kunne de passende holde op med at lyve, hver gang kendsgerningerne ikke lige passer ind partiprogrammet.

Og så drop leflen for de unge. Man har været bekymret for de unges manglende engagement i politik i de 40 år jeg kan huske tilbage. Det har ikke en s... med Ipad/Android eller den slags at gøre.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere