Knaphed på udviklere får KMD til at åbne .Net-skole for nyuddannede

21. april 2015 kl. 15:2527
Omlægninger hos KMD har skabt behov for at rekruttere flere .Net-udviklere, end der kan hentes gennem normale jobopslag. Derfor vil KMD nu selv videreuddannede folk frisk fra universiteterne.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der er så stor rift om de udviklere, der har erfaring med at udvikle på Microsofts .Net-platform, at KMD nu har set sig nødsaget til selv at skabe nye udviklere. Det sker ved at rekruttere nyuddannede og oplære dem i .Net på samme måde, som KMD og andre også har gjort det med udviklere til mainframes.

Behovet for udviklere er gjort større hos KMD som følge af en kombination af, at selskabet har vundet en række udbud i efteråret, men samtidig har lagt udviklingsarbejdet sammen i et nyt stort softwarecenter med mere end tusind udviklere.

»Når man laver så store forandringer, så vil der også være nogen, der siger op. Så omvæltninger og det, at vi skal levere mere, har fået os til at skrue op for rekrutteringen, men det batter bare ikke. De her .Net-udviklere med otte års erfaring er der bare ikke,« siger head of talent management Søren Billeskov fra KMD til Version2.

Udbuddet af .Net-udviklere er lige nu ikke stort nok til at imødekomme efterspørgslen hos ikke blot KMD, men også flere konkurrenter. Det er grunden til, at KMD derfor har valgt at prøve selv at uddanne nye udviklere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det nye KMD Microsoft Academy henvender sig først og fremmest til nyuddannede, som kommer direkte fra uddannelserne med enten en kandidat- eller bachelorgrad.

»Men vi er også åbne for eksempelvis datamatikere,« siger Søren Billeskov.

Uddannelsen foregår som et forløb på fire til tolv måneder, hvor de nye udviklere bliver fastansat i KMD fra dag ét og får undervisning i Microsofts platform i samarbejde med den eksterne uddannelsespartner Firebrand.

Efteruddannelsen af de nyuddannede er nødvendig, fordi de fleste uddannelser arbejder med andre teknologier end lige netop Microsofts. Mange af de nyuddannede vil således have erfaring med Java snarere end C#.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I princippet er uddannelsen hos KMD åben for alle udviklere, også dem der ikke har gennemført en uddannelse inden for de seneste to år, men for udviklere med større erfaring fra andre platforme vil det nye oplæringsprogram ikke være optimalt ifølge Søren Billeskov.

»En del af træningen er også i konsulentadfærd. Det vil være lidt spildt, hvis det er erfarne udviklere,« siger Søren Billeskov.

KMD arbejder overordnet på at samle sine softwareprodukter på færre platforme baseret på Microsoft og SAP. Og det kan give udfordringer i forhold til at finde udviklere.

»Vi står med en tilsvarende udfordring på SAP, hvor vi overvejer, om vi kan gøre noget tilsvarende,« siger Søren Billeskov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over at lokke med et fast job og videreuddannelse forsøger KMD også at lokke nye udviklere til ved at fremhæve andet end selskabets traditionelle rolle som leverandør af eksempelvis lønsystemer til kommuner, der måske ikke lige er den første indskydelse i en nyuddannets karrierevalg.

»Vi prøver at træde lidt ud af det lidt støvede image som offentlig it-leverandør. Lige nu er vi for eksempel ved at opbygge en dansk cloud og udvikle apps til ældreplejen,« siger Søren Billeskov.

27 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
28
24. april 2015 kl. 09:57

"Knaphed på udviklere får KMD til at åbne .Net-skole for nyuddannede"

Blandt alle de fyret ved CSC, er der igen udvikler der, eller åbenbart er de ikke dygtige nok, eller har de ikke haft ansat udvikler i Danmark. Eller er de for dyre i drift ?

23
23. april 2015 kl. 15:12

I nogle diskussions tråde på V2 omkring virksomheder der ikke kan finde arbejdskraft inden for deres område, så hakkes der på firmaerne for ikke at tilbyde uddannelse til folk i hvad firmaerne skal bruge.

Nu kommer der en historie om et firma der tilbyder en "skole" til at uddanne deres folk, og så går diskussionen i stedet blot over i en religionskrig om sprog og teknologier.

Der er da humor.

Duke Nuke'em var bedre end Quake. Nvidia er bedre end AMD Windows er bedre end MAC. Dark theme er bedre end light theme.

Er vi virkelig ikke kommet videre end at religion er hvad der stadig skal slås om i disse dage i it-kredse.

Det er da ganske fint at KMD tilbyder (videre)uddannelse, ligegyldigt teknologi valg, og det er da et skridt fremad som eksempel overfor mange andre firmaer der ikke kan finde (kvalificeret) arbejdskraft men som har ressourcerne og mulighederne selv. Også selvom de fleste firmaer gerne vil have uddannelsessystemet til at dække alle deres behov.

15
23. april 2015 kl. 09:19

Det løb hurtigt ind i en sprog krig om hvilket sprog der er mest populært - men det er skudt helt ved siden af. KMD har et andet gevaldig problem, som gør at de har svært ved at rekruttere nyuddannede. Deres ry og rygte. Der bliver nævnt herover at KMD skam er med på moden, de er både ved at etablere en cloud og de laver apps. Javel ja.. Jeg er også med på moden - jeg har både betamax og VHS..

Hvis ikke KMD kan få vendt deres image væk fra støvet mainframe mastodont, med ekstremt rigide processer, utallige projektgrupper, styregrupper og en meget arrogant tilgang til kunderne, til noget mere spændende og nutidigt, så er det svært at tiltrække de unge og sultne udviklere. Første skridt er at vende dette image, ellers vil KMD blot tage bunden af årgangene ind og prøve at skole dem til at være toppen. Aint gonna work :)

Janus hvis du kan finde en virksomhed der tilbyder en nyuddannet udvikler 70+ om måneden, så giv mig lige et ring. (Jeg mener at IDA's anbefalede startløn er omkring 37.500)

27
24. april 2015 kl. 09:04

Hvis ikke KMD kan få vendt deres image væk fra støvet mainframe mastodont, med ekstremt rigide processer, utallige projektgrupper, styregrupper og en meget arrogant tilgang til kunderne, til noget mere spændende og nutidigt, så er det svært at tiltrække de unge og sultne udviklere.

Ja,og det er faktisk lidt synd.

Jeg havde den fornøjelse at arbejde som konsulent hos KMD i tre måneder i starten af året, og jeg kan huske, at jeg kom derud med samme holdning som du fremlægger herover, og var sgu helt ærligt træt af at skulle derud. Men jeg må ærligt erkende, at jeg lynhurtigt skiftede mening. Jeg kunne stort set ikke mærke forskel på KMD og andre kunder jeg har arbejdet hos - flinke og kompetente kolleger, inspirerende og udfordrende opgaver, moderne og lyst arbejdsmiljø (ok, i hvert fald i KMD Nord :-) ), godt forhold imellem arbejde og privatliv etc. Det var uden forbehold et rigtigt godt sted at arbejde.

Selvfølgelig var der også områder, der var mindre optimale, men sådan er det jo mange steder. Men deres passion for deres arbejde mindst lige så stor som mine andre kunder.

Stort set alt hvad KMD laver har jo gennemslagskraft i hele den offentlige sektor, og som nyuddannet ville jeg synes, at det var fantastisk at komme til at prøve kræfter med sådanne opgaver meget tidligt i min karriere.

:-)

24
23. april 2015 kl. 17:53

#Peter Andersen, synes nu heller ikke jeg skrev at nyuddannede skulle have 70+, men derimod at en dygtig udvikler koster penge. En dygtig udvikler har 10år+, kendskab til de gængse teknologier indenfor eks.vis .NET, SQL, MVC, javascript mv. En dygtig udvikler er ikke en der har siddet de sidste 5 år med usercontrols og linq. Men derimod en person som er om sig, tillærer sig nye teknologier, også selvom skolebænken er sluppet.

Og det er netop de folk KMD har brug for, det er seniorudviklerne der kan gennemføre et projekt fra A-Z, men det vil KMD ikke betale for. Derfor er de på udkig efter folk der er tilfreds med 25K og her finder de netop de nyuddannede, og dem skal de så igang med at uddanne.

AT KMD vil uddanne unge mennesker er fint, flot og meget initiativrigt, men at sige der ikke er nogle udviklere er jo regulært vrøvl.

14
23. april 2015 kl. 00:26

Jeg tvivler nu stærkt på at der ikke er .NET-udviklere nok, problemet kan jo også ligge at at KMD som arbejdsplads ikke er særligt eftertragtet, dels pga. de mange ansatte, men måske også fordi lønniveauet ikke ligger specielt højt.

En dygtig udvikler koster vel omkring 70+ om mdr.

26
24. april 2015 kl. 01:07

En dygtig udvikler koster vel omkring 70+ om mdr.

Kun hvis det er Erlang, X++ eller COBOL (Regnskabs sprog) + personen ved hvordan regnskab laves. Sådanne folk får alle de penge de kan slæbe, for der er ikke ret mange der gider / tør rode med kritiske dinosaursprog :D

10
22. april 2015 kl. 16:00

En håndværker lærer f.eks. at benytte en høvl eller en boremaskine - de undervises ikke i Stanley eller DeWalt.

En fotograf lærer at komponere billeder og lave lyssætning - de undervises ikke i Nikon, Canon, eller Metz.

11
22. april 2015 kl. 16:08

Christian: Både enig og uenig.

Enig i at når man først kan de generelle sprogkoncepter, så betyder det anvendte sprog mindre (indenfor samme familie af sprog ihvertfald) - men det er værd at huske på at med de fleste sprog kommer også et stort base-library som det tager tid at sætte sig ind i. Forskellen på at skifte sprog kan ikke helt sammenlignes med at skifte boremaskine eller gå fra Nikon til Canon... det er at trivialisere kompleksiteten vi har med at gøre her en hel del.

25
23. april 2015 kl. 18:10

men det er værd at huske på at med de fleste sprog kommer også et stort base-library som det tager tid at sætte sig ind i.

Ok, så må jeg komme med den tredie håndværkeranalogi - en bilmekaniker er en bilmekaniker, men alt afhængig af om han arbejder hos Toyota eller VW er han nødt til at forholde sig til det respektive reservedels bibliotek, og hvilke specialværktøjer der skal bruges til de pågældende biler.

Jeg mener stadig af denne fokusering på sprog er noget vrøvl og åndssnobberi - det vigtigste er at fundamentet er i orden.

7
22. april 2015 kl. 10:19

Vi udvikler selv i C#/.NET og har hyret mange udviklere frisk fra studierne. De kan somregel gå igang med C# næsten fra dag ét - sproget er så tæt på Java at det er et begrænset problem.

Ja, vi kører somregel et par workshops i starten hvor vi introducerer guidelines, patterns, frameworks og lign. som vi benytter (det ville vi også gøre hvis det var Java udviklere der skulle kode Java) og hvis vedkommende har sin primære baggrund i Java er der også et par ting der er værd lige at introducere i forhold til C#, men det meste af det tager vi lidt hen ad vejen i forbindelse med at vi udfører kodereviews - så bliver de stille og roligt introduceret til de C# koncepter de ikke kender og deres kode kommer tættere og tættere på at følge virksomhedsstandarden.

Vi sætter typisk ikke nyuddannede på de mest avancerede dele af vores backends, vi prøver somregel at give dem nogle afgrænsede projekter hvor det gør knap så meget at ikke alt lever helt op til den standard vi forventer fra senior udviklere med 5+ års erhvervserfaring. Det ville vi gøre uanset om de var oplært i C# eller Java fra starten - det tager tid at gå fra at være nyuddanned til at fungere som enterprise udvikler (med forståelse for udviklingsprocesserne, korrekt kodeopdeling og strukturering, ordentlig navngivning, grundig forståelse for relevante frameworks, arkitekturforståelse etc.).

Men det er ikke så meget sproget der udgør en barriere, som det faktum at det tager tid at omforme nyuddannede til kompetente udviklere - der er mange ting der ikke kan læres i studietiden, men som først kommer med et par års professionel praktisk erfaring.

5
22. april 2015 kl. 09:39

Nu er der jo formentligt også en del af de opgaver KMD får hvor det er et eksisterende system, ønsker fra kunden m.v. som gør at det bliver .NET.

Det er jo ikke givet at KMD bare altid selv kan bestemme.

Det svarer lidt til at du kommer ned til værkstedet med din Toyota for at få lavet service, og så siger værkstedet at de desværre p.t. har stor mangel på mekanikere med kendskab til Toyota men de kan gøre det at de sælger dig en ny VW i stedet. Det er ikke alle kunder der lige hopper på den, og det samme gør sig nok gældende inden for IT-systemer.

4
22. april 2015 kl. 08:55

Nu er jeg selv i starten af min bachelor og jeg kender ikke en eneste bachelor i software som ikke fokuserer på Java.

At KMD så ikke skifter må jo være op til dem, men forstår godt at de ikke kan finde nyuddannede .Net udviklere.

Og som ansat i KMD har jeg bestemt ikke noget imod at kunne begge ting, det kan da kun være dobbelt så godt.

8
22. april 2015 kl. 15:27

Nu er jeg selv i starten af min bachelor og jeg kender ikke en eneste bachelor i software som ikke fokuserer på Java.

Nej, og det er der en meget god grund til: Java er i alle målinger et langt mere populært sprog, mens C# ligger og roder nede mellem Objective-C og Python i popularitet.

Sehttp://www.tiobe.com/index.php/content/paperinfo/tpci/index.htmlhttp://pypl.github.io/PYPL.htmlhttp://redmonk.com/sogrady/2015/01/14/language-rankings-1-15/

Som lektor på en offentlig uddannelsesinstitution har jeg været med i diskussionen mange gange, og konklusionen har hver gang været:

  • Java er mere populært (se ovenfor)

  • Der er langt flere vigtige biblioteker og værktøjer til Java

  • Der er en meget stor mængde open source

  • En af Javas kerneværdier er at det er cross-platform, og det forbereder derfor de studerende på den cross-platform verden de skal ud i. Det er derfor et langt mere hensigtsmæssigt sprog at uddanne folk i, i stedet for at producere "Microsoft-slaver"

Man kan sagtens komme med modargumenter med closures og lync og smarte ting, men det kan ikke rigtig rokke på ovenstående argumenter. Argumenter med at der mere mangler .NET-udviklere end Java-udviklere i Danmark kan jeg ikke finde dokumentation for, p.t. er der 134 stillingsopslag der søger Java-udviklere og 119 der søger .NET. Kig selv på http://www.jobindex.dk/cgi/jobsearch.cgi?qs=Java hhv http://www.jobindex.dk/cgi/jobsearch.cgi?q=C%23

Hilsen Jacob

12
22. april 2015 kl. 22:49

Man kan sagtens komme med modargumenter med closures og lync og smarte ting,

LINQ, Jakob. Jeg tror du mener LINQ (Language INtegrated Query). Og ja, det er ret smart.

async/await er også ret smart og har en direkte og umiddelbart effekt på hvor skalérbar den kode du skriver er.

Hvis jeg skal skrive Java så er LINQ og async/await noget som jeg hele tiden vil savne. Næsten hver eneste kodelinie C# er én af delene, og specielt LINQ reducerer kodemængden ganske dramatisk.

Argumenter med at der mere mangler .NET-udviklere end Java-udviklere i Danmark kan jeg ikke finde dokumentation for, p.t. er der 134 stillingsopslag der søger Java-udviklere og 119 der søger .NET.

Det er da ikke nødvendigvis en modsætning til hvad KMD oplaver. Hvis nyuddannede i vid udstrækning kender Java, så er det et mindre problem at fylde Java stillinger. Hvis KMD vurderer at .NET er bedre til en given opgave (fx historisk betinget) så kan det sagtens give mening at opkvalificere udviklere med .NET kompetencer.

9
22. april 2015 kl. 15:53

Jeg synes måske lidt din sidste statistik modsiger din første lidt - det tyder jo netop på at de er ca. lige populære i erhvervslivet herhjemme. Husk også på at Danmark har en stor tradition for Microsoft teknologier i erhvervslivet og C# er formentlig væsentlig mere udbredt i Danmark end i det meste af resten af verden.

C#/.NET har catched ret godt op på library siden i forhold til Java og de fleste enterprise frameworks er ported til C#/.NET også.

Og hvorom Java er mere platformsuafhængigt (hvilket efterhånden er en sandhed med modifikationer da .NET faktisk heller ikke er så bundet til Windows som du måske går og tror), så tillader det omvendt i langt højere grad platforms-integration og lettere brug af native libraries - det gør det langt lettere at optimere imod en specifik platform hvis man ikke har brug for uafhængigheden (det er f.eks. sjældent ret kritisk til en server-løsning) og tillader let brug af en lang række C/C++ libraries (som der altså også findes en hel del af).

C# er også på mange måder et stærkere sprog end Java, forstået på den måde at det tillader dig at få en pistol i hånden hvis du ønsker det (det er eksempelvis muligt at benytte pointer aritmetik i C# imodsætning til Java) - det er mindre ideologisk og mere praktisk orienteret - hvilket er en af grundene til det er populært i erhvervslivet.

Den tætte integration med Microsoft teknologier skal heller ikke undervurderes (ikke mindst SQL Server, Active Directory, BizTalk, OLE, COM/COM+ og Office og sikkert et hav af andre jeg har glemt at nævne her). Du vil sikkert mene det er "lock-in" og det kan du sikkert have ret i, men det får tingene til at spille sammen i større virksomheder hvor man anyway har investeret i forskellige MS løsninger.

Jeg har dog ikke noget problem med at man underviser i Java - det er helt fint og enhver Java udvikler kan lære at kode C# på et par dage (det tager lidt længere at benytte sproget rigtigt, men de kan ihvertfald kode C# som de ville kode Java i løbet af en dags tid eller 2)

Men jeg kunne sagtens se et argument for at have valgfag eller lign. der introducerer C#/.NET for som dit jobsearch viser så er C#/.NET altså stortset lige så stort i erhvervslivet som Java og det ville alt andet lige være lettere at søge disse jobs hvis man kan vise lidt relevant erfaring fra studiet (det er ikke alle der som os ser Java som værende stortset lig C#) - så spørgsmålet er om ikke man lidt gør de studerende en bjørnetjeneste når man er så fokuseret på at undervise ud fra ideologiske principper fremfor at se på hvad det er der efterspørges i det danske erhvervsliv.

13
22. april 2015 kl. 22:54

Jeg synes måske lidt din sidste statistik modsiger din første lidt

Der er ikke nogen modsigelse.

Min sidste 'statistik' går på Danmark, hvor der er større søgning på Java-udviklere end .NET (i al fald i dag, i al fald på jobnet).

'Min' første statistik går på verden, hvor der er forsvindende lille interesse for .NET i forhold til Java. Overvejer man en international karriere er der derfor ikke ret meget tvivl om hvad man bør lære sig.

Er der flere sprog i spil på en uddannelse bør valgfag være C/C++, eller evt Objective-C, Swift eller Python.

MHT platformsuafhængighed så vil jeg påstå at 90% af de .NET-applikationer der skrives ikke kan køre på andet end Windows..... mens det modsatte er tilfældet med Java.

Det har ikke så meget med selve sproget at gøre, som om hvorvidt de biblioteker, der anvendes eksisterer og fungerer på samme måde på de forskellige platforme - Sun lagde meget energi og prestige i WORA (https://en.wikipedia.org/wiki/Write_once,_run_anywhere), hvorimod Microsoft mest har set/ser WORA som en ulempe og på ingen måde giver solide garantier for platformsuafhængighed (og den ene gang de lovede WORA, med Silverlight, så brød de løftet igen, efter at rigtigt mange var hoppet på limpinden).

Den dag MS faktisk bruger tid og resurser og prestige på at .NETs biblioteker fungerer cross-platform i en sådan grad at 90% af .NET applikationer 'bare virker' på andre platforme, så kan vi snakke. Indtil da er det med at påstå at .NET er platformsuafhængigt at stikke folk blår i øjnene.

18
23. april 2015 kl. 10:42

MHT platformsuafhængighed så vil jeg påstå at 90% af de .NET-applikationer der skrives ikke kan køre på andet end Windows..... mens det modsatte er tilfældet med Java.

Jeg mener at Java på klientsiden er totalt håblöst; med .NET kan skidtet i det mindste köre på een platform, med Java fejler det helt konsekvent overalt!

Jeg har oplevet tilsträkkeligt mange forsög på Java-baseret tilgang til "enterprise systems" at jeg nu närer et ganske intenst had til Java alle andre steder end på servere, hvor jeg ikke kan se elendigheden og hvor kompetente folk kan kontrollere miljöet 105% så det trods alt fungerer :).

Java er Konsulenternes Dröm - Brugernes, samt den Budgetansvarliges, Mareridt!

20
23. april 2015 kl. 11:47

Jeg mener at Java på klientsiden er totalt håblöst;

Så skulle du prøve dette værktøj, der anvender Java på klientsiden: http://www.ariscommunity.com/aris-express/download

Måske er jeg ikke den rette til at dømme, men på mig virkder dette eksempel bestemt ikke håbløs.

Men ellers enig med at Java trives godt i backend (serversiden). Man har i stort set fået bugt med tidligere tiders håbløse rammeværk og performance er også fint med.

17
23. april 2015 kl. 10:00

...

Og eftersom det netop er (og kun er) .NET Core, så underbygger det kun Jacobs påstand om, at det er platforms afhængigheden af store dele af økosystemet, der gør forestillingen om .NET som platforms uafhængigt til et luftkastel.

19
23. april 2015 kl. 11:26

Og eftersom det netop er (og kun er) .NET Core, så underbygger det kun Jacobs påstand om, at det er platforms afhængigheden af store dele af økosystemet, der gør forestillingen om .NET som platforms uafhængigt til et luftkastel.

.NET Core indeholder alt du skal bruge til at lave server-side løsninger (incl. ASP.NET) og det er alt andet lige det der er mest interessant i forhold til Linux supporten.

Ja du vil blive skuffet hvis du forventer cross-platform UI af .NET, problemet er at det er fandens komplekst, hvilket Java til fulde har demonstreret.

Der er dog en mulighed for at WPF kan løse problematikken (og det langt bedre end noget UI Framework Java nogensinde har inkluderet), men mit gæt er at der pt. er for stærke bindinger til DirectX til at det har været muligt at inkludere det i .NET Core i første omgang - men med Microsofts "nye" tilgang til tingene vil jeg ikke blive overrasket hvis vi en dag ser en udgave af WPF der også kan køre på OpenGL og som inkluderes i .NET Core.

21
23. april 2015 kl. 12:41

.NET Core indeholder alt du skal bruge til at lave server-side løsninger (incl. ASP.NET) og det er alt andet lige det der er mest interessant i forhold til Linux supporten.

Jeg anerkender til fulde, at .NET Core giver mulighed for at lave server-side løsninger i .NET, der er cross-platform. Men det er vel intet nyt i forhold til Mono?

Til gengæld gør .NET (både Mono og især Core) det nemt at lave løsninger, der ikke er platformsuafhængige. Så nemt, at det nærmest ender med at være en default, og så skal man holde tungen lige i munden for at sikre sig, at ens løsning er og forbliver platformsuafhængig.

I Java verdenen er der derimod pr. default platformsuafhængighed, ikke blot i Java SE og EE, men også i store dele af det ydre økosystem som Apache m.m.

Så selvom kunden ikke pt. har behov for, og derfor heller ikke ønsker at betale for, en platformsuafhængig løsning, så er risikoen for at blive låst til en MS infrastruktur betydeligt lavere ved Java end ved .NET Core.

22
23. april 2015 kl. 14:50

Peter: Jeg har aldrig påstået .NET var ligeså platformsuafhængigt som Java - jeg siger blot at det heller ikke er så bundet til Windows som Jacob lidt får det til at lyde til og officielle .NET Frameworks fra Microsoft til både Linux og OSX er et betydeligt step up i forhold til Mono imo.

Jeg er ikke sikker på hvad du mener med at .NET gør det let at lave løsninger der er platformsafhængige, så let at det nærmest er default - hvis vi taler serverløsninger så har jeg lavet massere af disse som uproblematisk kan afvikles under Mono og Linux også - så det må du meget gerne uddybe.

Jeg har også indimellem lavet løsninger der var platformsafhængige, men det har været et bevidst valg (f.eks. har jeg haft brug for I/O Completion Ports i Windows for at booste async performance) og her tillader C#/.NET mig så tilgengæld også at optimere i forhold til den platform jeg ved produktet skal afvikles på - noget der er dybt frustrerende at forsøge at gøre i Java hvilket betyder det er svært at udnytte de muligheder operativsystemerne rent faktisk stiller tilrådighed.

Det er klart at hvis du får en pistol i hånden så har du et ansvar. Nogle foretrækker så Javas vandpistol hvor skaden er begrænset hvis aftrykkeren går af ved et uheld, mens andre foretrækker at håndtere det lidt større ansvar som det giver at få en lidt mere kraftfuld pistol i hånden. For nyuddannede foretrækker jeg klart at give dem vandpistolen, men som udvikler med over 20 års erfaring foretrækker jeg klart at kunne skyde med lidt mere skarpt hvis der er behov for det.

3
21. april 2015 kl. 22:46

Undskyld Jeres mangel på .Net udviklere. Vi plejer at tage .Net udviklere direkte fra skolen og lære dem Java og Groovy.

1
21. april 2015 kl. 15:48

En omlægning af teknologien, så den passer kvalifikationerne på arbejdsmarkedet, er det alternativ, man fravælger.

Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvordan det kan være billigere for KMD at begynde deres egen .NET-uddannelse frem for bare at løsne op i deres bindinger til .NET-platformen?

Hvis folk kommer ud fra uddannelser uden at kunne .NET, er det måske et indikation på, at de ikke gider beskæftige sig med det?

Det nye KMD Microsoft Academy

Er det en slags investering i fremtidige forretningsmuligheder for Microsoft, KMD og deres .NET-platform?

Vi prøver at træde lidt ud af det lidt støvede image som offentlig it-leverandør. Lige nu er vi for eksempel ved at opbygge en dansk cloud og udvikle apps til ældreplejen

CLOUD!!! APPS!!! HAN SAGDE CLOUD OG APPS!!! :D (og så lige det mindre sexy ældrepleje)