Knækket kabel sender amerikansk øgruppe offline

Et enkelt fiberoptisk kabel var det eneste, der holdt Nordmarianerne i kontakt med omverdenen. Kablet knækkede for to dage siden og holder tusinder offline.

Et knækket undersøisk kabel har isoleret den amerikanske øgruppe Nordmarianerne og holdt tusinder af mennesker offline i flere dage.

Det skriver Ars Technica.

Det knækkede kabel har også sat en stopper for køb med kreditkort, ligesom det har været umuligt at hæve kontanter i pengeautomater og foretage telefonopkald.

Områdets primære teleselskab, IT&E, arbejder på at genoprette forbindelsen og vil i løbet af de kommende dage melde en tidshorisont ud for, hvornår alle tjenester igen bliver tilgængelige.

Læs også: Googles 60 Tbps rekordkabel modtaget med champagne og renselsesritual i Japan

Nordmarianerne består af 14 øer med omkring 53.000 indbyggere, hvoraf langt størstedelen af bor på øen Saipan. Herfra er det muligt at ringe til den nærliggende ø Guam, der har forbindelse til resten af omverdenen, via satellittelefoner.

Kablet knækkede også i 2008, da en kampesten under vandet rullede over det. Der er endnu ingen forklaring på, hvad der har afbrudt Nordmarianernes kommunikation med omverdenen i denne omgang.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere