KMD trækker sig fra MitID-udbud

Illustration: Digst
KMD har set sig nødsaget til at trække sig fra udbuddet om MitID. Dermed er der nu tre udbudskandidater tilbage.

KMD har trukket sig fra udbuddet om MitID.

Det skyldes til dels, at en af KMD's samarbejdspartnere er begæret konkurs, skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

KMD selv oplyser, at selskabet trækker sig på baggrund af en ny risikovurdering, men at samarbejdpartnerens konkurs er den udløsende faktor.

Den del af projektet, som de skulle løfte, ville KMD være tvunget til at løfte selv. Og det har nu ført til, at KMD trækker sig fra udbuddet om NemID's afløser.

»På grund af ændrede forudsætninger i det set-up vi havde baseret vores udviklingsplaner på, har vi foretaget en yderligere risikovurdering af projektet. Det er vores samlede vurdering, at udviklingsopgaven nu indebærer et forhøjet risikoniveau. Det er KMD’s opfattelse, at det er i alle parters interesse, at man ikke fortsætter i tilbudsprocessen, hvis udviklingsopgaven giver anledning til betænkelighed,« skriver Christoffer Hellmann, kommunikationschef for KMD, i en mail til Version2

KMD understreger yderligere, at beslutningen ikke kommer til at påvirke det samarbejde, som de har med Digitaliseringsstyrelsen om andre projekter. KMD understreger også, at de fortsat har betydelige ambitioner og hensigter om deltagelse i fremadrettede udbud inden for sikkerhedsområdet såvel som de største offentlige digitaliseringsprojekter generelt.

KMD blev i starten af februar forhåndsgodkendt til MitID-udbuddet med samarbejdspartnerne Nexus Technology GmbH og Nexus Technology SAS. Det er dog ikke disse firmaer, der er ramt af konkurs, oplyser KMD.

»Folk vil muligvis spekulere i, hvilken af vores samarbejdspartnere, der er begæret konkurs. Det drejer sig ikke om Nexus Group, men af principielle årsager kan vi ikke komme det nærmere, da det ville være at udlevere andre firmaer,« siger Christoffer Hellmann.

En leverandør ude, tre tilbage

Læs også: Fire leverandører godkendt til at byde på MitID

Med KMD ude af udbuddet er der stadig tre firmaer i leverandørfeltet: CSC, Nets og hollandske Gemalto. Ifølge Digitaliseringsstyrelsen vurderer de, og de danske banker som står bag MitID, at leverandørfeltet stadig er stærkt.

Udbuddet for NemID-løsningen er prissat til 900 mio. Digitaliseringsstyrelsen forventer fortsat, at MitID vil være klar til 2021.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere