KMD trækker sig fra MitID-udbud

27. februar 2018 kl. 11:143
KMD trækker sig fra MitID-udbud
Illustration: Digst.
KMD har set sig nødsaget til at trække sig fra udbuddet om MitID. Dermed er der nu tre udbudskandidater tilbage.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

KMD har trukket sig fra udbuddet om MitID.

Det skyldes til dels, at en af KMD's samarbejdspartnere er begæret konkurs, skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

KMD selv oplyser, at selskabet trækker sig på baggrund af en ny risikovurdering, men at samarbejdpartnerens konkurs er den udløsende faktor.

Den del af projektet, som de skulle løfte, ville KMD være tvunget til at løfte selv. Og det har nu ført til, at KMD trækker sig fra udbuddet om NemID's afløser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»På grund af ændrede forudsætninger i det set-up vi havde baseret vores udviklingsplaner på, har vi foretaget en yderligere risikovurdering af projektet. Det er vores samlede vurdering, at udviklingsopgaven nu indebærer et forhøjet risikoniveau. Det er KMD’s opfattelse, at det er i alle parters interesse, at man ikke fortsætter i tilbudsprocessen, hvis udviklingsopgaven giver anledning til betænkelighed,« skriver Christoffer Hellmann, kommunikationschef for KMD, i en mail til Version2

KMD understreger yderligere, at beslutningen ikke kommer til at påvirke det samarbejde, som de har med Digitaliseringsstyrelsen om andre projekter. KMD understreger også, at de fortsat har betydelige ambitioner og hensigter om deltagelse i fremadrettede udbud inden for sikkerhedsområdet såvel som de største offentlige digitaliseringsprojekter generelt.

KMD blev i starten af februar forhåndsgodkendt til MitID-udbuddet med samarbejdspartnerne Nexus Technology GmbH og Nexus Technology SAS. Det er dog ikke disse firmaer, der er ramt af konkurs, oplyser KMD.

»Folk vil muligvis spekulere i, hvilken af vores samarbejdspartnere, der er begæret konkurs. Det drejer sig ikke om Nexus Group, men af principielle årsager kan vi ikke komme det nærmere, da det ville være at udlevere andre firmaer,« siger Christoffer Hellmann.

En leverandør ude, tre tilbage

Med KMD ude af udbuddet er der stadig tre firmaer i leverandørfeltet: CSC, Nets og hollandske Gemalto. Ifølge Digitaliseringsstyrelsen vurderer de, og de danske banker som står bag MitID, at leverandørfeltet stadig er stærkt.

Udbuddet for NemID-løsningen er prissat til 900 mio. Digitaliseringsstyrelsen forventer fortsat, at MitID vil være klar til 2021.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
Journalist -
28. februar 2018 kl. 16:11
Journalist

Aldrig, må vel være svaret på den henvendelse. Tak for henvendelsen, det er rettet.

2
28. februar 2018 kl. 13:32

Hvorfor vil KMD ikke melde dette ud? Hvis virksomheden er gået konkurs kan da jo ikke være noget problem. I mine ører lyder der som en (dårlig) undskyldning.

1
27. februar 2018 kl. 15:14

Siden hvornår er Gemalto blevet italiensk??