KMD trækker sig fra MitID-udbud
KMD har trukket sig fra udbuddet om MitID.
Det skyldes til dels, at en af KMD's samarbejdspartnere er begæret konkurs, skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.
KMD selv oplyser, at selskabet trækker sig på baggrund af en ny risikovurdering, men at samarbejdpartnerens konkurs er den udløsende faktor.
Den del af projektet, som de skulle løfte, ville KMD være tvunget til at løfte selv. Og det har nu ført til, at KMD trækker sig fra udbuddet om NemID's afløser.
»På grund af ændrede forudsætninger i det set-up vi havde baseret vores udviklingsplaner på, har vi foretaget en yderligere risikovurdering af projektet. Det er vores samlede vurdering, at udviklingsopgaven nu indebærer et forhøjet risikoniveau. Det er KMD’s opfattelse, at det er i alle parters interesse, at man ikke fortsætter i tilbudsprocessen, hvis udviklingsopgaven giver anledning til betænkelighed,« skriver Christoffer Hellmann, kommunikationschef for KMD, i en mail til Version2
KMD understreger yderligere, at beslutningen ikke kommer til at påvirke det samarbejde, som de har med Digitaliseringsstyrelsen om andre projekter. KMD understreger også, at de fortsat har betydelige ambitioner og hensigter om deltagelse i fremadrettede udbud inden for sikkerhedsområdet såvel som de største offentlige digitaliseringsprojekter generelt.
KMD blev i starten af februar forhåndsgodkendt til MitID-udbuddet med samarbejdspartnerne Nexus Technology GmbH og Nexus Technology SAS. Det er dog ikke disse firmaer, der er ramt af konkurs, oplyser KMD.
»Folk vil muligvis spekulere i, hvilken af vores samarbejdspartnere, der er begæret konkurs. Det drejer sig ikke om Nexus Group, men af principielle årsager kan vi ikke komme det nærmere, da det ville være at udlevere andre firmaer,« siger Christoffer Hellmann.
En leverandør ude, tre tilbage
Med KMD ude af udbuddet er der stadig tre firmaer i leverandørfeltet: CSC, Nets og hollandske Gemalto. Ifølge Digitaliseringsstyrelsen vurderer de, og de danske banker som står bag MitID, at leverandørfeltet stadig er stærkt.
Udbuddet for NemID-løsningen er prissat til 900 mio. Digitaliseringsstyrelsen forventer fortsat, at MitID vil være klar til 2021.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.