KMD-system giver fortsat kaos i jobcentre

Heller ikke en ny opdatering af KMD's Opera-system til landets jobcentre vil fjerne de omfattende it-problemer, der plager centrene.

I hele 2007 var landets 91 jobcentre mere eller mindre plaget af omfattende kaos med administration af de ledige, fordi nyt it-system fra KMD kaldet Opera ikke fungerede efter hensigten. Men heller ikke i 2008 kommer det til at se meget bedre ud. Det skriver Frederiksborg Amts Avis, der citerer fra en redegørelse til medlemmerne af Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget i Helsingør Kommune.

Problemerne betyder, at forvaltningen må bruge ressourcer på udvikling og drift af systemet.

Nye sager nye problemer

Ifølge avisen har Opera-systemet været fyldt med fejl, så medarbejderne har været nødt til at opbygge deres egne parallelle systemer. Desuden har Operasystemet også været plaget af driftsforstyrrelser.

KMD har netop implementeret en ny version af Opera, der skulle rette op på nogle af fejlene, men ifølge forvaltningen i Helsingør Kommune, vil det ikke fjerne alle problemerne. Blandt andet vil der fortsat været en rækkes problemer, der ikke er løst, og så skal systemet fremover anvendes på en lang række sager, som ikke har været gennem systemet før.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere