KMD skal hjælpe SKAT med fejl i ejendomsvurderinger

10. april 2014 kl. 10:59
KMD skal hjælpe SKAT med fejl i ejendomsvurderinger
Illustration: SKAT.
Skat har i flere tifælde ageret i strid med loven i forbindelse med ejendomsvurderinger. KMD skal nu hjælpe med at gennemgå sager fra de sidste 10 år.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Skat har i flere tilfælde stået fast på fejlagtigt høje ejendomsvurderinger, selvom landsskatteretten eller et ankenævn har underkendt vurderingerne. Derfor skal KMD nu ifølge Politiken gennemgå sager fra årene 2003 til 2013, hvor enten et ankenævn eller landskatteretten har givet borgere medhold i klager over ejendomsvurderinger.

I sådanne tilfælde dikterer loven, at Skat skal rette ejendomsvurderingen for alle grunde i det konkrete grundværdiområde, da der skal være ens forhold for alle.

Men i flere tilfælde har skat blot rettet vurderingen af den enkelte grund, som borgeren har klaget over - og dermed har andre grundejere i grundværdiområdet fortsat betalt en højere ejendomsværdiskat, end de egentlig skulle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og det er den slags sager fra ti år, at KMD nu skal assistere Skat med at gennemgå.

»Vi har bedt it-leverandøren om at udsøge de sager, hvor et ankenævn eller landsskatteretten har nedsat grundværdien. Vi kan ikke endnu sige noget om omfanget,« udtaler Lise Schou Hansen, der er underdirektør i Skat.

Det er dog ingen garanti for, at alle de fejl, der måtte findes, vil blive rettet op - mange af dem kan nemlig være forældede.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger