KMD-kunder vilde med farveprint: Stiger 25 procent på et år

24. juli 2013 kl. 07:453
E-boks og Digital Post har på ingen måde lagt KMD's printcenter øde. Tværtimod knokler især farveprinterne som aldrig før.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

100.000 farveprint i timen. Det er hvad en af KMD’s printere kan klare, og efterspørgslen er stigende.

KMD laver print for både offentlige og private virksomheder. Banker, forsikringsselskaber, optikere og kommuner er iblandt kunderne, der skal have printet alt fra regninger til reklameskrivelser.

Og kunderne bliver bestemt ikke mindre krævende. Faktisk anslår salgschef Anne-Marie Bindzus at antallet af farveprint er steget 25 procent det seneste år.

»Markedet bliver mere og mere kræsent. Vores printcenter er virkelig state of the art i Norden,« siger Anne-Marie Bindzus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis ordren ikke er så stor, bliver den printet på almindelige papirark. Men er ordren større, bliver den trykt på papir fra en stor rulle, der efter trykket bliver skåret i passende stykker. Papiret bliver kørt igennem en sindrig række trin i en printer, der er en del større end hvad den gennemsnitlige dansker har stående på sit kontor.

Skal der trykkes på begge sider af papiret, skal papiret vendes om. Og det er ikke bare sådan lige, når man har at gøre med en rulle papir, der er så høj som en tiårigt barn.

»Jeg vil tro, det tager 10-20 minutter at tråde maskinen med papir,« siger Anne-Marie Bindzus til Version2.

Store ordrer

På KMD’s printcenter printer man omkring 300 millioner print om året, som man putter i cirka 100 millioner kuverter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nogle er af ordrerne er små, andre meget store. På en tilfældig farveprintmaskine var den mindste ordre omkring 700 print, og den største var 108.000.

Printcenteret står blandt andet også for at printe valgkort i Danmark. Og når beskeden om et kommende valg bliver offentliggjort, skal det pludselig gå stærkt.

»Så arbejder vi i døgndrift med tre skiftehold,« siger Anne-Marie Bindzus til Version2.

Der er 3,7 millioner valgberettigede i Danmark, og de skal allesammen have et valgkort. De skal også gerne have det hurtigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bagerst i printcenteret står de mere specialiserede maskiner, der ikke bliver brugt så tit. Blandt andet en check-kuverteringsmaskine, der kører nogle gange om ugen.

»Der er stadig nogen, der synes det er vigtigt med checks,« siger Anne-Marie Bindzus.

KMD's printcenter står ikke kun for at lave fysiske print. Centeret håndterer også digitale print og sender ud til e-post.

Først i printhallen står en maskine, der kan indstilles til først at tjekke, om folk har sagt ja til at modtage e-post. Har de det, får de posten der, og hvis ikke, sætter maskinen en printer på arbejde.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
9. august 2013 kl. 15:54

Det er ikke en god nyhed, da det fører til øget ressurceforbrug. Med mindre der er et større fald i sort/hvide print. Men det melder historien desværre intet om.

2
9. august 2013 kl. 21:11

jo da - det er da en god nyhed for KMD at de har fået flere offentlige og private kunder til at skippe deres egen print for at få det ud via rigtig industriprint, altså samle ressourcer så belastningen bliver mindre generelt set. - men det er lidt underligt at komme med en kommentar på en næsten måned gammel nyhed!

3
9. august 2013 kl. 23:44

jo da - det er da en god nyhed for KMD at de har fået flere offentlige og private kunder til at skippe deres egen print for at få det ud via rigtig industriprint, altså samle ressourcer så belastningen bliver mindre generelt set. - men det er lidt underligt at komme med en kommentar på en næsten måned gammel nyhed!

Der står ikke noget i nyheden at de print KMD får erstatter egne print. Men hvis det passer kan jeg godt følge dig i at det kan reducere belastningen lidt.

Men det er nu under alle omstændigheder en dårlig nyhed. Vi skulle være på vej mod det papirløse samfund, ikke det modsatte.

Hvorfor er det underligt at jeg kommenterer nu? Man skal nu engang lægge mærke til en nyhed før man kan kommentere på den.