KMD køber it-system af Aarhus Kommune

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Normalt er det kommunerne, der køber it af KMD, men Aarhus Kommune har vendt det på hovedet og solgt kommunens egenudviklede it-system til KMD.

KMD er storleverandør af økonomisystemer til kommunerne, men det kan også gå den anden vej, har Aarhus Kommune nu demonstreret. Kommunen har nemlig udviklet et it-system, som KMD nu har købt. Det oplyser KMD ifølge en pressemeddelelse.

Aarhus Kommune har udviklet en overbygning til KMD's økonomisystem, som bruges i kommunens afdeling for Børn og Unge. Overbygningen, kaldet Nemøkonomi, er beregnet til at hjælpe skole- og institutionsledere med at forstå og styre økonomien.

Det er det, KMD nu gerne vil have mulighed for at sælge til andre kommuner, og derfor har selskabet købt løsningen af Aarhus Kommune.

»Vi har været meget imponerede af de ekstra muligheder Nemøkonomi har givet Børn og Unge i Aarhus Kommune. Da vi fik muligheden for at købe systemet, slog vi til. Løsningen har stærkt potentiale og kan snildt få gavn i mange andre kommuner,« udtaler områdedirektør Torben Mols, fra KMD ifølge pressemeddelelsen.

Baggrunden for udviklingen af systemet i Aarhus Kommune var, at institutionslederne havde vanskeligt ved at skulle forholde sig til de meget specielle begreber inden for økonomistyringen som eksempelvis Fib-rapporter, sumjusteringer, artskonto og budgetperiodisering.

»Det er vores oplevelse, at der er brug for mere intuitive værktøjer til lederne. Værktøjer som blandt andet anvender et mere genkendeligt sprog og medvirker til at gøre økonomistyring til en støtte for decentrale lederes daglige beslutninger,« udtaler projektleder Søren Jermiin Olesen fra Aarhus Kommune.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Thomas Due

Fordi der har været en relativ stor omkostning i at udvikle systemet, som så gerne skulle tjenes hjem? Eller måske fordi kommunen ikke må/kan sælge/dele sådanne ydelser? Under alle omstændigheder vil KMD være bedre i stand til at distribuere/videreudvikle sådan et system, end kommunen.

  • 4
  • 1
#3 Janus Knudsen

Thomas Due: Hvorfor skulle KMD dog være det? De kunne jo ikke selv udvikle det, så hvorfor tror du de er bedre til at videreudvikle det? Deres grundsystem er tilsyneladende opbygget langt væk fra det brugerne forstår og ønsker sig og derved måtte Århus kommune selv på banen.

Jeg gætter på at der er 97 andre kommuner som heller ikke fatter hat af hvad KMD har udviklet.

Og hvorfor tror du at det har været forbundet med en stor omkostning?, i hvilken skala taler vi her? Den normale CSC, KMD niveau eller kunne det tænkes at Århus kommune havde fundet frem til et lokalt udviklingshus og derved havde støttet lokalsamfundet?

Problemet i min optik er at der sigtes alt for højt og alt for omfangsrigt når der udvikles systemer til det offentlige, jeg kan nævne ProAsk og Polsag som et par stykker.

  • 1
  • 3
Log ind eller Opret konto for at kommentere