KMD kan tjene millioner på at udråbe danskerne til sociale bedragere

En rapport fra KMD konkluderer, at danskerne begår socialt bedrageri mod kommunerne for milliarder, men rapportens lødighed bliver kritiseret af eksperter. Det er anden gang på to måneder, KMD's rapporter kritiseres.

KMD udsendte tidligere på ugen en undersøgelse, som konkluderede, at danskerne hvert år begår socialt bedrageri mod kommunerne for 12 milliarder kroner. Men it-firmaets metode bliver nu kritiseret af eksperter. Det skriver Information.

»Der er god grund til at forholde sig kritisk til konklusionerne i denne rapport. De bygger dels på skøn og dels på en spørgeskemaundersøgelse, som efterlader plads til fejlfortolkning,« siger arbejdsmarkedsforsker Mikkel Bo Madsen fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd til Information.

I rapporten konkluderer KMD blandt andet, at 24 procent af alle borgere, som modtager børnetilskud, begår socialt bedrageri. Det vil sige at give falske oplysninger om eksempelvis deres samlivsstatus for at få et tilskud, de ellers ikke ville være berettiget til.

Ifølge Information står KMD selv til at kunne tjene millioner ved at male fanden på væggen over for kommunerne. KMD sælger nemlig et system til cirka en kvart million kroner pr. kommune, som kan hjælpe med at opdage socialt bedrageri.

Analysen er udarbejdet af KMD Analyse, men hos KMD mener man ikke, at rapportens konklusioner er konstrueret med det formål at sælge flere it-systemer.

»Vi lægger bestemt ikke skjul på, at KMD Analyse er en del af it-virksomheden KMD, der blandt andet udvikler it-løsninger til det offentlige. Derfor gør vi os selvfølgelig også umage, da vi naturligvis ingen interesse har i, at vores analyser kan udsættes for kritik,« siger pressechef Christoffer Hellmand fra KMD til Information.

Uanset hvor umage KMD Analyse denne gang har gjort sig, ændrer det ikke ved, at den selvsamme enhed i oktober også fik en tur i mediemøllen, da man efter af have spurgt internetbrugere mellem 18 og 65 år konkluderede, at danskerne var klar til mere offentlig digitalisering.

Læs også: KMD efter internet-spørgeskema: Danskerne vil gerne bruge internettet til selvbetjening

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Anonym

Jeg kender ingen der begår socialt bedrageri, hvis KMD's vrøvl skulle være sandt, så kan jeg ikke forstå at der ikke er flere sager på området.
De må ud og bevise deres påstand, eller trække deres vrøvl tilbage.
Om nogen, så skulle KMD vide hvad de snakker om, så det er bare at gå i gang, hvis de har noget at have det i.

  • 4
  • 1
Martin Nissen

Nu er det også de færreste der skilter med, hverken personligt eller offentligt, at de begår socialt bedrageri.
Men ja, du har ret. KMD må hellere få smidt noget dokumentation på bordet, der kan underbygge de 24%. Det grænser jo nærmest til masse-injurier :-D

  • 5
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere