KMD i ny modvind: Region afviser it-system med 100 fejl

16. december 2016 kl. 09:464
KMD i ny modvind: Region afviser it-system med 100 fejl
Illustration: KMD.
Region Syd har efter en prøveperiode fundet fejl i halvdelen af de testede krav for et nyt løn- og vagtplansystem.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Omkring 600 krav var en del af det udbud på et nyt løn- og vagtplansystem som Region Syd sidste år tildelte KMD.

Det krævede dog ikke regionen mere end en test af halvdelen af kravene for at finde 100 mangler, i det system, som KMD for nyligt leverede som en del af en seksårig kontrakt.

Ifølge Simon L. Kristensen, der er afdelingschef for overenskomst og løn hos regionen, ligger man nu i forhandling med it-selskabet om ansvaret.

»Før de er afsluttede, kan jeg ikke sige mere,« oplyser han til Version2.

Ingen tillid til systemet

For nyligt forklarede Region Syd dog til Fyens Stiftstidende, at systemet havde alt for mange fejl til at kunne blive taget i brug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Der har været en lang række krav, vi mener, man ikke lever op til. Derfor har vi ikke tillid til systemet, og vi går ikke i luften med et løn- og vagtplansystem, der ikke er i orden. Vi er nødt til at være sikre på, at de systemer vi tager i brug, lever op til de krav vi stiller,« siger regionsdirektør Jane Kraglund til avisen.

Regionen oplyser desuden, at KMD allerede da selskabet afgav tilbud, mente at løsningen levede op til mange af kravene til systemet. Efterfølgende har det ifølge regionen vist sig, at det leverede system ikke ligner det, KMD har budt ind med.

»Så man kan godt síge, at de har lovet noget, de ikke kunne holde,« siger Simon L. Kristensen til Fyens Stiftstidende.

40 dage til at løse problemet

Fyens Stiftstidende har bedt KMD om at kommentere på sagen. Her bekræfter man, at parterne 'drøfter' løsningen, men afviser at 'føre dialogen i pressen'.

Artiklen fortsætter efter annoncen

KMD har nu fået 40 arbejdsdage til at rette op på de fejl og mangler, regionen har fundet i systemet.

I mellemtiden vil regionen køre videre med det eksisterende system fra EG Silkeborg Data, som ellers allerede var igang med at pakke systemet sammen.

»Det er en ærgerlig situation, de er endt i. Vi har været i kontakt med regionen og lavet en forlængelse af vores kontrakt på tre måneder,« fortæller direktøren for EG Silkeborg Data Johnny Iversen til Version2.

»Vi har de sidste måneder været i gang med at konvertere data fra det eksisterende system til det nye. Nu skal vi i stedet fokusere på at holde systemet kørende,« fortsætter han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

KMD endte for nyligt i et offentligt skænderi med kommunernes it-fællesskab Kombit, da it-selskabet fraskrev sig ansvaret for syv måneders forsinkelse pga en angiveligt lang række ændringsanmodninger fra Kombit.

Den fremlægning faldt imidlertid den kommunale indkøber for brystet, da man her mener, at ændringsanmodningerne står for 8 procent af det samlede projekt - og 1 procent, hvis man ser på forslag, der er kommet efter den såkaldte afklaringsfase.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
16. december 2016 kl. 12:18

Jeg vil give Region Syddanmark meget ros for, at de opdagede at systemet ikke virkede og tog den rigtige konsekvens: Venter med at sætte det i drift.

Alt for ofte er det set i det offentlige, at ubrugeligt IT tvinges i drift hvorefter hele organisationen kollapser. Det er muligt man har begået én fejl ved at vælge KMD eller ikke udforme udbudet så de blev diskvallificeret, men at sige stop nu er ufatteligt meget bedre end bare at køre videre.

2
16. december 2016 kl. 11:30

Svaret er ikke altid en hylde vare. Svaret er nærmere udviklingsmodellen. Hvis der nu ikke var kørt vandfaldsmodel, så havde kommunen løbende kunne teste systemet og ved hver leverance have en del af systemet der kunne testes. I stedet er de endt med at få overleveret et helt system som ikke fungerer efter hensigten.

1
16. december 2016 kl. 10:53

Vi er mange der har den opfattelse af at Region Syd ikke er kompetent til at indkøbe IT. KMD har leveret for mange it systemer der ikke lever op til kravene i kontraktterne.Der må findes en leverandør der har en hylde varer. Ellers bliver IC4 om igen