KMD-direktør: Alt fortsætter som det plejer

Der bliver ikke lavet om på KMD's forretning eller strategi, når de nye ejere overtager, siger direktør Lars Monrad-Gylling.

Når KMD's nye ejere engang i starten af 2009 kan sætte sig for bordenden, vil det ikke føre til ændringer af KMD's strategi, lyder beskeden fra administrerende direktør i KMD, Lars Monrad-Gylling.

»Lige nu betyder det ingenting. Virksomheden fortsætter som vi kender den, strategien fortsætter, ledelsen fortsætter. Det, der sker i denne uge, er den samme butik som den, vi har i næste uge også. I den forstand er det en fortsættelse af det nuværende KMD. Vi er enige om rejsen, og de vil støtte os på den rejse,« siger direktøren.

Kapitalfonden EQT og pensionsselskabet ATP, der overtager KMD når salget er godkendt af myndighederne, vil altså ikke 'ryste posen' og modellere om på selskabet, som det ellers har været frygtet efter et salg.

»Jeg synes vi er landet i det "setup," som vi gerne ville lande i. KMD kan fortsætte en god og solid udvikling, som vi kender det i dag, og det er jeg meget tryg ved. Det er seriøse folk, så vi er grundlæggende meget trygge ved den løsning, der er kommet her,« siger Lars Monrad-Gylling.

Skulle være lokalkendte

At der er danske kræfter blandt de nye ejere er et ekstra plus, for KMD har ønsket sig nogle ejere, der kendte til selskabet i forvejen.

»Det har været vigtigt for os at få ejere, som forstår os, og som forstår den udvikling, vi er inde i. Det er jeg sikker på at de ejere, vi får, gør. De har et godt lokalt kendskab til Danmark og kender vores betydning i det danske marked,« siger direktøren.

For eksempel er salget betinget af, at KMD forlænger de nuværende aftaler med kommunerne i mindst ni år frem. Det skal sikre både KMD og kommunerne stabilitet, og Lars Monrad-Gylling mener ikke, at det har været en hæmsko med sådanne klausuler.

»De fleste har haft stor forståelse for, at vi har en særlig rolle for infrastrukturen i Danmark. Muligheden for at udskrive et valg ligger for eksempel i vores hænder, og den slags opgaver udfører man ikke som privat firma, uden at man er underlagt nogle regler om, hvordan det foregår. Så der er nogle naturlige bånd for, hvordan man kan udvikle den forretning, og det kan enhver køber godt se fornuften i,« forklarer direktøren.

Ingen seriøse købere i aviserne

Salgssnakken begyndte allerede for to et halvt år siden, hvor en ny lov betød, at KMD skulle sælges til private hænder, når andelen af private kunder oversteg 25 procent af omsætningen. Og for et år siden kom der i praksis skub i arbejdet med at finde nye ejere til KMD.

»Det sidste halve år har der for alvor været tryk på kedlerne. Det har været en lang proces, som sluttede her i nat, så det er jeg mægtig godt tilfreds med,« siger direktøren.

Der var flere gode bud på købere, fortæller han, mens de bud på købere, der florerede i avisspalterne, aldrig var inde til seriøse forhandlinger.

»Vi startede med to håndfulde seriøse købere, og så kogte vi det stille og roligt ned, til vi havde fundet den rigtige. Der har været diverse avisskriverier, og interessant nok så har dem, der var seriøst i spil, slet ikke været omtalt i aviserne,« siger Lars Monrad-Gylling med et snedigt grin.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jakob Damkjær

Nu kan man jo faktisk sagsøge dem hvis de bryder monopol/kartel lovgivningen.

At forlænge aftaler med et privat ejet firma i 9 år ud i fremtiden smager lidt af stavnbinding og lugter grimt i at være i strid med reglerne om udbud af offentlige kontrakter...

Attention all IT companies with a legal department that is not a complete waste of salary, space and oxygen: Start your engines, your pound of flesh is ready for the carving.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere