KMD afviser vanvittige prisforskelle: »Udregninger er forsimplede«

31. august 2012 kl. 14:251
KMD afviser vanvittige prisforskelle: »Udregninger er forsimplede«
Illustration: KMD.
Ifølge KMD er store prisforskelle på standardsystemer mellem kommunerne ikke et resultat af opskruede priser under KMD's nye ejerskab. Forskellene skyldes blandt andet gamle aftaler.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Kommunernes eget it-selskab, Kombit, har i en opgørelse over kommunernes udgifter til KMD-standardsystemer påpeget store udsving i priserne fra kommune til kommune.

Men billedet er ikke helt retvisende, hævder KMD nu over for Version2.

»Kombits udregninger er noget forsimplede. Der vil være naturlige forskelle mellem kommunernes priser opgjort pr. indbygger, da mange løsninger er prissat på nogle helt andre parametre,« skriver KMD-direktør Karen Nielsen i et e-mail svar til Version2.

Kombits opgørelse er netop lavet pr. indbygger, og selv for store systemer som KMD Socialpension og Dagpenge kan der være store udsving. Imidlertid er det ikke alle systemer, som prissættes direkte ud fra indbyggertal, men i visse tilfælde pr. klient eller sag i systemet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kombit kritiserer KMD for at forhindre kommunerne i at sammenligne priserne, men KMD afviser, at selskabet har skruet priserne i vejret, efter kommunerne solgte KMD.

»Vi kan på ingen måde genkende billedet af, at KMD's priser er skruet voldsomt i vejret under KMD's nuværende ejerskab. KMD's omsætningsudvikling på monopolområderne har ligget på samme niveau under vores nye ejerskab, som da KL ejede KMD. Set i det lys er vi forbløffede over de udmeldinger, der i øjeblikket kommer fra Kombit,« skriver Karen Nielsen til Version2.

KMD oplyser, at mange af kommunerne stadig har prisaftaler med KMD, som stammer tilbage fra den gang, da KMD stadig var ejet af KL. I takt med, at de aftaler udløber, bliver de ifølge KMD erstattet af mere ensrettede aftaler, som skal harmonisere priserne.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
1. september 2012 kl. 23:37

"Kombits udregninger er noget forsimplede"

Ja, det er selvfølgelig et problem ...altså for alle andre end lig selve kunderne. Karen, du ved dem, der skal købe produkterne.