KMD afviser at udlevere nøgletal om priser til Kombit

1 kommentar.  Hop til debatten
KMD afviser at udlevere nøgletal om priser til Kombit
Illustration: KMD.
Kombit vil have nøgletal om priser fra KMD, men it-firmaet frygter, at det strider mod lovgivningen at udlevere tallene. Nu truer ti kommuner, KL og Kombit med retssag.
3. april 2012 kl. 09:56
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Kommunernes fælles it-indkøbscentral, Kombit, vil have fuld dokumentation for priser og ydelser fra it-firmaet KMD. Men dem kan KMD ikke udlevere, skriver Børsen Digital.

Kommunerne skal bruge nøgletallene til at belyse udgifterne for driften af it-systemer, som KMD servicerer, og som fremover skal drives af Udbetaling Danmark hos ATP. Men KMD frygter, at det vil stride mod konkurrencelovens forbud mod informationsudveksling.

Det afviser Kombit, som ikke mener at Kombit er en konkurrent til KMD, da Kombit kun er indkøber for kommunerne.

KMD har nu givet nøgletallene til kommunerne, men har forbudt kommunerne at udlevere tallene til Kombit. Derfor har ti kommuner, KL og Kombit nu truet KMD med en retssag, men KMD vil i stedet have Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til at se på sagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi er ærgerlige over den igangværende diskussion om udlevering af oplysninger. KMD har stor forståelse for, at kommunerne og Kombit har behov for at danne en økonomisk baseline for de kritiske it-løsninger, som overføres til Udbetaling Danmark,« siger Karen Nielsen, som er direktør med ansvar for salg og marketing i KMD, til Børsen Digital.

»Sagens kerne er ikke, at KMD ikke vil udlevere oplysningerne, men om Kombit overhovedet må få dem,« siger hun til avisen og forklarer:

»Allerede i dag udleverer KMD detaljerede oplysninger til kommunerne om forbrug og betaling af de kritiske it-løsninger, der overflyttes til Udbetaling Danmark. Det gør KMD også fremover, hvis de enkelte kommuner måtte ønske det.«

KMD har også udleveret en samlet oversigt til Kombit, som kan bruges til at lave den ønskede prissammenligning, oplyser it-virksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Når der er detaljerede oplysninger, vi ikke kan udlevere til Kombit, men alene til kommunerne, så skyldes det en juridisk vurdering. Det er vores eksterne advokaters vurdering, at det vil være en overtrædelse af konkurrencereglerne, hvis vi udleverer kommercielt følsomme oplysninger til en potentiel konkurrent, der både udbyder og ejer it-løsninger, som KMD kan have et konkurrerende forhold til,«
siger Karen Nielsen til Børsen Digital.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
3. april 2012 kl. 17:14

At forlange at få KMD's priskalkuler udleveret er uanstændigt. KL-Kombit er kunde i forhold til KMD og må derfor acceptere den pris KMD spiller ud med i en given forhandling. - Hvorledes KMD er kommet frem til den bør være en forretningshemmelighed, som KMD skal have lov til at have for sig selv.

Hvis KL-Kombit synes prisen for en given ydelse/produkt er for høj, bør de som i enhver anden forhandligssituation sige nej tak til tilbuddet eller gå ind i en forhandling, hvor der spilles efter reglen om "give and take".