Klodset TDC-entreprenør savede Telias hovedkabel over

TDC-ansat entreprenør brød reglerne og savede Telias rør over uden at tjekke, om der var kabler i.

Det var en uopmærksom, TDC-ansat entreprenør, der var skyld i onsdagens massive nedbrud hos teleudbyderen Telia.

Han er nu blevet fyret, skriver it-mediet Comon.

Nedbruddet skyldtes, at den pågældende entreprenør, der var ansat i en underentreprise under TDC's entreprenørfirma, først kom til at save et hovedkabel i Telias backbone over og siden hen tog livet af endnu et af Telias kabler, skriver Comon.

Læs også: Opdateret: Telia-kunder uden dækning i Storkøbenhavn

Onsdagens nedbrud gik ud over mange af Telias fastnetkunder, der efterfølgende ikke kunne gribe røret og ringe fra fastnettelefonen.

»Han har ikke fulgt de gældende regler. Han har simpelthen savet vores rør over uden at tjekke, om der var kabler i dem. Og så har han savet en forkert operatørs rør over,« siger Lars Blach Jensen til Comon.

Den pågældende entreprenør kan nu se frem til et erstatningskrav fra Telia.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Michael N. Jensen

En ting er at grave et kabel over ved en fejl, men der er godt nok et stykke vej til at man klipper to forkerte kabler over på samme dag, på forskudte tidspunkter, så er man fandme for dum til at udføre sit arbejde.

 • 2
 • 0
#5 Michael N. Jensen

Nu er der forskel på fejl :)

Hvis ens job er at grave omkring fiber kabler og lign., er 2 mega alvorlige fejl på en dag nu ret skidt, det jeg vil svare til jeg i mit job lagde samtlige vores vmware clustre ned 2 gange på en og samme dag, hvis det skete havde jeg heller ikke et job.

Derfor burde han have tænkt sig ekstra godt om, om han nu havde gang i de rigtige kabler efter første uheld, alt andet er jo stupidt, når han arbejder med noget så kritisk som data/telefoni infrastrukturen.

 • 6
 • 0
#7 Lars Kr. Lundin

Jeg laver heller aldrig fejl og slet ikke to fejl på samme dag.

Alle begår fejl, men for vigtige opgaver bruger man en bestemt metode, der skal forhindre disse fejl i at få konsekvenser.

Jeg laver ofte fejl når jeg programmerer, men det sker meget sjældent at fejlene bliver leveret ud af kontoret, endsige ud af huset.

Så jeg formoder at kabeldræberen så stort på formentlig flere krav til hans arbejdsmetode.

 • 0
 • 0
#9 Olav Balle-Petersen

Hvad med at interessere sig for hvorfor han begik denne fejl? Er proceduren i orden? Er hans værktøj i orden? Er hans instruktioner og informationer i orden? Kan man opmærke kabler eller rør tydeligere? Det synes jegf er meget mere interessant end at diskutere om personen skal fyres eller betale erstatning. Det er jo ikke første gang kabler beskadiges - med store følger for mange funktioner.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere