KL-undersøgelse: Kommunerne bliver bedre til informationssikkerhed

Illustration: KL
En ny undersøgelse fra Kommunernes Landsforening viser en stigning i fokus på informationssikkerhed fra kommunernes ledelse. Dog dumper kommunerne stadig på flere områder

Kommunerne har strammet op på informationssikkerheden. Det er konklusionen af en undersøgelse foretaget af Kommunernes Landsforening, som blandt andet viser en markant stigning i uddannelse og oplysning af kommunale medarbejdere.

Det skriver Kommunernes Landsforening.

Læs også: Eksperter: Frederiksbergs sundheds-samtykke overtræder persondatalov

Undersøgelsen giver kommunerne karakter på en skala fra 1-5, hvor 3 beskrives som et acceptabelt niveau inden for en række indsatsområder.

Over en periode på to år er gennemsnitskarakteren for de fleste indsatsområder steget. Blandt andet er indsatsområdet 'Uddannelse og oplysning' gået fra 1,9 i 2016 til 3,2 i 2019.

Visse huller

Det er ikke alle kommuner, hvor der er guld og grønne skove. Blandt andet er 20 procent af adspurgte kommuner ikke kommet med, og ifølge Kommunernes Landsforening er det specielt dem, som ikke har udviklet sig siden 2017, der er tale om.

Undersøgelsen er baseret på anonyme svar, så det er ikke muligt at identificere de kommuner, der klarer sig mindre godt i undersøgelsen.

Læs også: PriceWaterhouseCoopers: Gladsaxe bør stramme op på it-sikkerheden

Men det generelle niveau når heller ikke den acceptable 3-karakter. På to af indsatsområderne ligger gennemsnitskarakteren på dumpe-niveau.

Det drejer sig om spørgsmålet Gennemføres der regelmæssigt vurderinger af sikkerhedsforanstaltningers værdi og effektivitet set i forhold til processors og aktivers betydning?, hvor kommunerne i gennemsnit får en karakter på 2,62.

Og spørgsmålet Gennemføres der en systematisk rapportering af nøgletal med mål for informationssikkerhed til ansvarlig ledelse? hvor gennemsnitskarakteren er helt nede på 2,17.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize