KL-strategi for fremtid uden KMD-ejerskab

Landets kommuner skal rustes til en fremtid uden fuldstændigt ejerskab af den kommunale it-kæmpe KMD med en ny it-strategi fra Kommunernes Landsforening.

Kommunerne skal blive bedre til selv at definere it-udviklingen i kommunerne, fremgår det af et udkast til en ny it-strategi fra Kommunernes Landsforening.

Udkastet behandles i foreningens bestyrelse i november og er blandt andet udløst af udsigten til en fremtid uden fuldstændig kontrol med den kommunale it-kæmpe KMD, der efter et lovindgreb skal have ændret ejerskab senest i 2012.

»Kommunerne skal til at bruge indkøbsmagt i stedet for ejermagt på it-området,« siger chefkonsulent Morten Hass hos KL.

»KMD har traditionelt fyldt meget i it-udviklingen i kommunerne, men fremover er det vigtigt at kommunerne selv definerer deres digitale opgaveløsning,« siger han.

Væk med staten

Ifølge Morten Hass er målet ikke, at de enkelte kommuner hver for sig skal til at opfinde de dybe tallerkener, men at de sammen skal stille krav om eksempelvis åbne standarder og bygge it-løsninger med flere leverandører.

»Med kommunalreformen får vi 98 større kommuner med et potentiale og en dynamik, der vil give plads til flere leverandører på markedet,« siger Morten Hass.

Målet med KL's it-strategi er blandt andet, at kommunerne selv bliver i stand til at erobre it-dagsordenen. Ellers risikerer kommunerne at tabe terræn til staten i kølvandet på strukturreformens omfordeling af opgaver, mener han.

»Kommunerne ved bedst, hvordan man løser de kommunale opgaver og skal selv stille kravene. Det skal ikke være staten, der definerer den fremtidige kommunale opgaveløsning,« siger Morten Hass.

KL's it-strategi førstebehandles i bestyrelsen 17. november og forventes vedtaget i december 2006.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere