KL har ingen exit-strategi for Chromebooks: Overbevist om egen løsning
Kommunernes Landsforening (KL) satser så hårdt på at have løst GDPR-udfordringerne med Chromebooks i 51 af landets kommuner, at man ikke har lavet en exit-strategi.
Det skriver Radar.
Chromebook-sagen startede hos Datatilsynet i slutningen af 2019 og endte i sommers med, at folkeskoleeleverne i Helsingør Kommune fik taget deres Google-pc’er. Datatilsynet gav computerne tilbage i septembers, imens KL har arbejdet på at forhandle en lovlig aftale med Google.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Den 18/11 havde Ole Tange et blogindlæg om Classroom+. .
Ved nogen mere om : "FRANCE BANS MS Office 365, Google Docs in schools: Linux & Open Source news" re : https://www.youtube.com/watch?v=GZ5BbqC0_VA
Jeg har set offentlige PC'er på biblioteket med et skrivebord kun med en fast menubjælke med ikoner for browser og kontorprogram, som er hvad der tilbydes / er brug for. Det var min fornemmelse at folk godt kunne finde ud af at bruge det. Det er først når man går ind i hjælpemenuerne at man måske opdager at det er Ubuntu.
Sagen er jo at KL har anbefalet st bruge de amerikanske leverandører, også EFTER Schrems 2. Derfor vil de jo inddirekte indrømme at de har vildledt deres medlemmer, hvis de nu medvirker til en løsning uden deres amerikanske venner. Det har allerede kostet dem dyrt på troværdighedskontoen, men det kan også koste kroner på konsulentansvarskontoen. De har ingen vej tilbage.
Når man danser med djævelen...
"Overbevist om egen løsning"
De fortsætter bare med at lægge pres på Datatilsynet. "I tør ikke sige nej én gang til!".
Uanset hvad de vælger af komercielle løsninger er de i konflikt med Schrems-II...
Windows er hastigt på vej til også at blive afh. af skyen - bare med andet navn end Google.
Så EXIT strategi hedder Linux og EU hostet backend.
Ikke specielt populær alternativ!