Kirurg om Sundhedsplatformen: Jeg føler, at jeg er den eneste læge, som er glad for det

Mens det meste af lægebranchen klager over Sundhedsplatformen - de kringlede arbejdsgange, mindre tid til patienten og et meget uoverskueligt system - så er håndkirurg Per Rasmussen faktisk ret glad for det.

»Jeg synes, jeg kan få øje på rigtig mange gode ting i det her system, men jeg føler, jeg er den eneste i Danmark, der er glad for Sundhedsplatformen.«

Sådan siger håndkirurg Per Rasmussen til TV2.

Hans primære ros går på, at han - eller hans sekretær - ikke længere skal sidde og rode med »håbløst forældede« papirsystemer:

»Når jeg eksempelvis skulle visitere patienter, så blev henvisningerne lagt i en papirbakke af en sekretær. Om morgenen gik jeg så hen til bakken og tog en bunke papirer, og så gik jeg i gang med at visitere. Men ofte nåede jeg ikke at blive færdig, og så var der ingen andre, der kunne tage over, for jeg havde jo papirbunken med visitationer fysisk hos mig. Nu ligger det elektronisk, og det betyder, at vi kan visitere når som helst hvor som helst. Det er jo meget mere rationelt,« siger Per Rasmussen.

78 pct. har mindre tid

TV 2 har lavet en rundspørge blandt medlemmer af Overlægeforeningen og Yngre Læger, hvoraf 78 procent svarer, at de har mindre tid til patienterne, efter at Sundhedsplatformen blev sat i gang.

Per Rasmussen anerkender kritikken - og samtidig, at hans patientgruppe er i den »lettere kategori« - men når han skal skrive sine journaler, så sker det sammen med patienten, hvor han tidligere dikterede til sekretæren.

»Når de er hos mig, så har jeg computeren åben. Vi ser på computeren sammen, gennemgår prøvesvar, scanninger, røntgen – og så skriver jeg patienthistorien ned, mens patienten kigger med. Det tror jeg kan være en fordel, og jeg føler faktisk, jeg bliver mere tro mod patienten, fordi de kigger med og er med inde over formuleringerne,« siger Per Rasmussen.

Negativ stemning

Det er ikke ligefrem, fordi Sundhedsplatformen er blevet mødt med roser og klapsalver blandt lægerne. Ifølge Per Rasmussen så er det særligt den nye arbejdsfordeling, som har skabt frustrationer blandt hans kolleger:

»Men det med at have en sekretær, det betyder, at man indimellem gør tingene to gange. Det her er jo en ny måde at arbejde på. Man skal selv gøre arbejdet. Det kræver en kulturændring,« siger han.

Herefter spørger TV 2, om han slet ikke kan genkende kritikken, som hans kolleger er kommet med:

»Jo, men vores arbejde er meget forskelligt, selvom vi er læger alle sammen. Derfor er oplevelserne jo også forskellige alt efter hvilken patientgruppe, man arbejder med,« siger Per Rasmussen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Mathias Hagensen

Min privat praktiserende læge har i dag computeren åben når jeg er til konsultation og skriver ting ind i min journal mens vi taler om det.

Det er på en måde tryghedsskabende at man kan følge med i hvad der bliver skrevet om en og det ikke som før i tiden bliver skrevet ind senere baseret på nogle noter.

Jeg ved ingenting om hvordan Sundhedsplatformen virker, men jeg kan godt lide den ovennævnte tilgang.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere