Kinesiske statshackere mistænkes i kæmpehack af amerikansk sundhedsforsikringsselskab

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Kæmpehacket af et amerikansk sundhedsforsikringsselskab blev angiveligt foretaget af kinesiske statshackere. De 80 millioner nuværende og tidligere kunders personfølsomme oplysninger var ikke krypterede, fordi det var besværligt at gøre.

Torsdag kom det frem, at USA’s anden største sundhedsforsikringsselskab Anthem var blevet hacket, og 80 millioner kunders personfølsomme oplysninger var faldet i de forkerte hænder. Ifølge Bloomberg var det en gruppe af kinesiske statshackere, der stod bag angrebet.

Læs også: Amerikansk sundhedsforsikring hacket: Mister 80 millioners personfølsomme data

Bloomberg skriver, at efterforskningen i øjeblikket peger i retningen af kinesiske statssponsorerede hackere. Angrebene følger tilsyneladende et mønster af medicinaldatatyveri, som er specielt for en gruppe, der har fået navnet Deep Panda.

Michael A Riley fra Bloomberg fortæller, at Anthem oplyser, at angrebet var meget sofistikeret. Anthem skulle efter sigende have stoppet angrebet, inden det blev ‘meget værre’, og derfor kan der reelt er tale om, at ikke alle 80 millioner kunder er berørt af angrebet.

Ifølge Bloomberg var de personfølsomme oplysninger ikke krypterede. Angiveligt skulle dette være fordi, krypteringsprocessen i sig selv er besværlig.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jarnis Bertelsen

Anthem oplyser, at angrebet var meget sofistikeret.

Det skal de næsten sige. Det er mere pinligt at blive berøvet af en flok lallende amatører end af sofistikerede professionelle.

ikke krypterede, fordi det var besværligt

Kandidat til verdens dårligste undskyldning?

Det er principielt godt at de afslører så mange detaljer om angrebet som muligt, så andre kan lære af det og beskytte sig bedre. Deres spin om, hvor umuligt det var at forudse eller beskytte sig imod, hvor få er berørt, og hvor lidt disse få behøver bekymre sig om konsekvenserne, skal man nok (som sædvanlig i den slags sager) tage med mere en et enkelt gran salt...

  • 10
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere