Kinesiske statshackere mistænkes i kæmpehack af amerikansk sundhedsforsikringsselskab

6. februar 2015 kl. 15:452
Kæmpehacket af et amerikansk sundhedsforsikringsselskab blev angiveligt foretaget af kinesiske statshackere. De 80 millioner nuværende og tidligere kunders personfølsomme oplysninger var ikke krypterede, fordi det var besværligt at gøre.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Torsdag kom det frem, at USA’s anden største sundhedsforsikringsselskab Anthem var blevet hacket, og 80 millioner kunders personfølsomme oplysninger var faldet i de forkerte hænder. Ifølge Bloomberg var det en gruppe af kinesiske statshackere, der stod bag angrebet.

Bloomberg skriver, at efterforskningen i øjeblikket peger i retningen af kinesiske statssponsorerede hackere. Angrebene følger tilsyneladende et mønster af medicinaldatatyveri, som er specielt for en gruppe, der har fået navnet Deep Panda.

Michael A Riley fra Bloomberg fortæller, at Anthem oplyser, at angrebet var meget sofistikeret. Anthem skulle efter sigende have stoppet angrebet, inden det blev ‘meget værre’, og derfor kan der reelt er tale om, at ikke alle 80 millioner kunder er berørt af angrebet.

Ifølge Bloomberg var de personfølsomme oplysninger ikke krypterede. Angiveligt skulle dette være fordi, krypteringsprocessen i sig selv er besværlig.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
6. februar 2015 kl. 20:31

De har jo nærmest selv bedt om at blive ofre med så inkomperent en holdning!

1
6. februar 2015 kl. 16:13

Anthem oplyser, at angrebet var meget sofistikeret.

Det skal de næsten sige. Det er mere pinligt at blive berøvet af en flok lallende amatører end af sofistikerede professionelle.

ikke krypterede, fordi det var besværligt

Kandidat til verdens dårligste undskyldning?

Det er principielt godt at de afslører så mange detaljer om angrebet som muligt, så andre kan lære af det og beskytte sig bedre. Deres spin om, hvor umuligt det var at forudse eller beskytte sig imod, hvor få er berørt, og hvor lidt disse få behøver bekymre sig om konsekvenserne, skal man nok (som sædvanlig i den slags sager) tage med mere en et enkelt gran salt...