Kinesiske spion-chips: Myndigheder stoler på Apple og Amazon

Illustration: SKopp/Wikicommons
Der er ingen grund til at tvivle på virksomhedernes afvisning af Bloombergs påstande om kinesisk overvågningsudstyr i Super Micro-udstyr, siger amerikanske Department of Homeland Security og britiske National Cyber Security Center.

I sidste uge skrev det amerikanske medie Bloomberg, at en enhed under det kinesiske militær har plantet en lille overvågningschip i udstyr fra Super Micro, der har været anvendt af blandt andet Amazon og Apple.

Alle tre ovennævnte virksomheder har dog afvist historien, og de får nu opbakning fra myndigheder i USA og Storbritannien.

Det skriver The Register.

Hverken amerikanske Department of Homeland Security (DHS) eller britiske National Cyber Security Center (NCSC) har nogen grund til at tvivle på virksomhederne, skriver de i to lignende udtalelser.

Læs også: Medie: Kina plantede spionage-chip hos Apple og Amazon

»DHS er opmærksom på meldinger i medierne om en kompromittering af teknologi-forsyningskæden. Ligesom vores partnere i Storbritannien, the National Cyber Security Centre, har vi på dette tidspunkt ingen grund til at tvivle på udtalelserne fra virksomhederne, der bliver nævnt i historien,« skriver DHS' pressesekretær i en udtalelse.

Bloomberg henviser i deres historie til 17 kilder fra blandt andet efterretningsverdenen. Ifølge dem skulle angrebet være blevet opdaget i 2015 af både efterretningstjenester og Apple og Amazon, der købte servere lavet af Super Micro.

Det er dog ikke sandt, siger både Amazon og Apple, som begge nægter, at de har kendt til overvågningsudstyr i deres servere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere