Kinesiske smartphone-producent Xiaomi er verdens mest værdifulde startup

Xiaomi stormer frem på markedet for smartphones. Selskabet har efter en stor investering nu en samlet værdi af 282 mia. kr. og slår dermed Uber af pinden som verdens mest værdifulde startup.
30. december 2014 kl. 14:34
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der er en stor fremtid for den kinesiske smartphone-producent Xiami, hvis man skal tro investorerne.

En lang række af blandt andet amerikanske og russiske investorer har netop lagt knap syv mia. kr. i Xiaomi, hvilket får den anslåede værdi af det ikke engang fem år gamle kinesiske selskab til at stige til 282 mia. kr.

Det gør Xiaomi til verdens mest værdifulde startup foran den berygtede amerikanske taxa-app Uber, som med en anslået værdi af 252 mia. kr. hidtil lå på toppen.

Det skriver det amerikanske finansmedie Wall Street Journal.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Facebook er ellers den eneste startup, der har haft en højere værdi end Xiaomi på nuværende tidspunkt. Det sociale medie nåede før sin børsnotering i 2011 op på en værdi af over 306 mia. kr.

Xiaomi er blevet kendt for sine billige high-end smartphones, og selskabet dominerer det kinesiske smartphone-marked, der består af mere end 500 mio. brugere. Samtidig er det også begyndt at kigge uden for de kinesiske grænser og vil nu til at satse mere på ikke kun mobil hardware, men også software og tjenester til mobiler.

Det skal for en god ordens skyld siges, at virksomhedernes værdi er fastsat efter investorernes antagelser om, hvordan markedet udvikler sig, og det er derfor ikke sikkert, at selskaberne vil have samme værdi ved en eventuel senere børsnotering.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger