Kinesiske Huawei tilbyder Australien at gennemse al kildekode i teleudstyr

Efter mistanke om for tætte bånd til det kinesiske militær vil Huaweis tele-division nu lægge al koden frem for Australien, som hidtil har nægtet at købe tele-infrastruktur fra firmaet.

Vil telefoner og teleinfrastruktur fra kinesiske Huawei betyde, at en bagdør i udstyret giver Kinas militær adgang til de data, som strømmer igennem?

Mistanken har floreret og fået blandt andet Australien og USA til at udelukke Huawei fra udbud om teleudstyr, men nu vil det fremadstormende kinesiske firma have stoppet den slags beskyldninger.

Australiens myndigheder får derfor nu fuld adgang til kildekoden for alle Huaweis teleprodukter. Det skriver BBC.

John Lord, bestyrelsesformand for Huaweis australske afdeling, anbefalede de australske myndigheder at etablere et testcenter for tele-udstyr, som kan sikre, at der ikke er mulighed for at misbruge udstyret. I Storbritannien eksisterer nu et sådan testcenter, og her har Huawei også givet fri adgang til kildekoden i produkterne.

Mistanken mod Huawei er blandt andet opstået, fordi firmaets stifter har en fortid i det kinesiske militær og har tætte bånd til landets ledelse.

Læs også: Den amerikanske kongres vil forbyde Huawei-telefoner: 'De er en sikkerhedstrussel'

Læs også: Kinesisk mobilkæmpe beroliger danske firmaer: Vi spionerer ikke på jer

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Mads Randstoft

Men jeg mener nu ikke man kan være for forsigtig med sin infrastruktur! Det vil jo være fuldstændig fatalt hvis os paranoide havde ret.

At Australien så ikke er paranoide nok er et andet problem... Men det er svært i et demokrati at overbevise flertallet om at vores infrastruktur er vigtig nok til at blive taget seriøst, "så længe det virker nu og her" synes at være den afgørende faktor for alm. mennesker og derfor også politikere.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere