Kinesiske Huawei tilbyder Australien at gennemse al kildekode i teleudstyr

24. oktober 2012 kl. 16:382
Efter mistanke om for tætte bånd til det kinesiske militær vil Huaweis tele-division nu lægge al koden frem for Australien, som hidtil har nægtet at købe tele-infrastruktur fra firmaet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Vil telefoner og teleinfrastruktur fra kinesiske Huawei betyde, at en bagdør i udstyret giver Kinas militær adgang til de data, som strømmer igennem?

Mistanken har floreret og fået blandt andet Australien og USA til at udelukke Huawei fra udbud om teleudstyr, men nu vil det fremadstormende kinesiske firma have stoppet den slags beskyldninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Australiens myndigheder får derfor nu fuld adgang til kildekoden for alle Huaweis teleprodukter. Det skriver BBC.

John Lord, bestyrelsesformand for Huaweis australske afdeling, anbefalede de australske myndigheder at etablere et testcenter for tele-udstyr, som kan sikre, at der ikke er mulighed for at misbruge udstyret. I Storbritannien eksisterer nu et sådan testcenter, og her har Huawei også givet fri adgang til kildekoden i produkterne.

Mistanken mod Huawei er blandt andet opstået, fordi firmaets stifter har en fortid i det kinesiske militær og har tætte bånd til landets ledelse.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
25. oktober 2012 kl. 14:27

Men jeg mener nu ikke man kan være for forsigtig med sin infrastruktur! Det vil jo være fuldstændig fatalt hvis os paranoide havde ret.

At Australien så ikke er paranoide nok er et andet problem... Men det er svært i et demokrati at overbevise flertallet om at vores infrastruktur er vigtig nok til at blive taget seriøst, "så længe det virker nu og her" synes at være den afgørende faktor for alm. mennesker og derfor også politikere.

1
25. oktober 2012 kl. 08:00

Så skal det også kontrolleres at det kildekode de lægger frem er det som de reelt også bruger i deres produkter og det ikke blot er en ren demo version ;)