Kinesiske hackere hævder at kunne knække alverdens fingeraftrykslæsere på 20 minutter

Sikkerheden på alverdens fingeraftrys-læsere, blandt andet dem i Android-telefoner, kan ifølge kinesiske hackere omgås på 20 minutter.

På en sikkerhedskonference i Shanghai har kinesiske hackere demonstreret, hvordan de tilsyneladende kan omgå fingeraftrykslæseren i blandt andet Android-telefoner og iOS-enheder i løbet af bare 20 minutter.

Det skriver Davey Winder hos Forbes med henvisning til en artikel hos et kinesisk teknologi-site kaldet Abacus News.

Ifølge hackerne kan enhver (eng. any) fingeraftrykslæser omgås med teknikken.

Forbes fortæller, at hacket umiddelbart lader sig gøre med en app, der analyserer et billede af et fingeraftryk, og udstyr til 140 dollars (knap 1.000 kroner).

Hackerne er en del af et hold sikkerhedsforskere kaldet X-Lab under det kinesiske selskab Tencent.

En app og et glas

I forbindelse med demonstrationen bad lederen af X-Lab, Chen Yu, tilfældige publikummer om at røre ved et glas. Herefter blev der ifølge Forbes udlægning taget et billede af glasset med en telefon. Og så blev billedet kørt gennem en app.

Hvad der herefter sker er lidt uklart, al den stund at hackerne ikke gik i detaljer. Forbes antager, data fra app'en blev brugt til at klone et brugbart fingeraftryk på en 3D-printer.

Endelig demonstrerede hackerne, hvordan de kunne låse tre forskellige smartphones op blandt de deltagende publikummer.

Davey Winder hos Forbes maner dog til besindighed. Dels påpeger han, at hackerne ikke har fremlagt teknikken, så det er ikke umiddelbart muligt at efterprøve, hvorvidt det har noget på sig.

Og selvom de fremlagde metodikken, og den faktisk fungerede, så ville det stadig kræve fysisk adgang til folks enheder – og en relativt målrettet angriber – for at kompromittere eksempelvis en telefon.

»Unless you are in some high-risk occupation where such espionage jiggery-pokery has to be considered, and in such a case I'd hope you don't keep any sensitive data on your smartphone anyway, there's not a lot to see here,« slutter Davey Winder med at skrive.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere