Kinesisk virksomhed solgte mobiler med indbygget malware til afrikanere

Tusindvis af smartphones med 'indbygget' malware er blevet solgt til mennesker i flere afrikanske lande af en kinesisk virksomhed.

Den kinesiske virksomhed Tecno Mobile har solgt tusindvis af telefoner med indbygget malware til afrikanere i Ethiopien, Cameroon, Egypten, Ghana og Sydafrika.

Det skriver BBC.

Anti-bedrag-firmaet Upstream har fundet den ondsindede kode på omkring 53.000 smartphones i afrikanske lande, og ifølge dem udnytter Techno Mobile de mest udsatte mennesker.

»Det, at malwaren allerede installeret på mobilerne, som købes af millionvis af typisk lavindkomsthusstande, fortæller alt om, hvad industrien på nuværende tidspunkt skal hamle op med,« siger Geoffrey Cleaves, direktør for Upstreams Secure-D-platform.

Malwaren er fundet på Androidsmartphones, hvor den installerer en ondsindet kode kaldet ’xHelper’. Koden finder abonnementstjenester og indsender falske anmodninger på vegne af smartphonebrugeren, uden at de aner noget om det.

Hvis anmodningen er succesfuld, så bruger mobilen forudbetalt taletid, som er en af de eneste måder at betale for digitale tjenester i mange udviklingslande.

Ifølge virksomheden bag mobiltelefonerne, Tecno Mobile, er der tale om et gammelt mobilsikkerhedsproblem, som de løste i marts 2018. De anbefaler, at brugere, som potentielt har problemer med malwaren, downloader et ”over-the-air fix” eller kontakter Tecnos service support for at få hjælp med eventuelle spørgsmål.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere