Kinesisk tiltag om computerspil på vej: Børn under 18 må ikke spille online mellem 22 og 8

Illustration: kb-photodesign / Bigstock
Tiltaget lægger også op til, at unge må spille online i op til 90 minutter på hverdage, mens denne grænse hæves til tre timer i weekender og ferier.

Kina er klar med et nyt tiltag i kampen mod spilafhængighed.

Bekymringen for, at børn og unge bruger for meget tid på online-computerspil, fører nu til en ny bekendtgørelse, hvor man foreslår et forbud mod online-spil i tidsrummet 22-8 for personer under 18 år.

Det skriver CNN.com.

Udover det indsnævrede tidsrum for, hvornår du kan skyde dine venner i hovedet med en neongrøn AK-47 og træne op til fase to af den evige kamp mod onde orker, vil tiltaget også introducere et loft over, hvor længe børn under 18 må spille om dagen.

I hverdage må man således spille op til 90 minutter om dagen, mens man i weekender og ferieperioder må spille op til tre timer om dagen.

Læs også: Danske Spil spotter brugere med potentielle gambling-problemer

Også pengeforbrug på spilplatformer får begrænsninger for de unge. Børn i alderen 8 til 15 år kan således maksimalt føje op til ca. 200 kroner til deres bruger om måneden, mens 16- og 17-årige maksimalt kan tilføre ca. 385 kroner månedligt.

En talsperson fra kinesiske myndigheder understreger, at tiltaget er sat i værk for at beskytte det fysiske og mentale helbred blandt unge.

Læs også: Spilproducent konfiskerer præmiepenge fra spiller, der støtter Hongkong-protester

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Christian Münster

Hvem skal udøve denne lov? Politiet? Hvordan skal det foregå (uden overvågning)?

Og så er der den fra fængslet... Hej, hvad er du så inde for? - Jamen jeg kom jo til at spille World of Warcraft en time for længe.

  • 3
  • 1
#3 Martin Tästensen

Som jeg forstår det, vil de oprettet en database som alle udbydere af spil skal authentikere op imod når du forsøger at oprette dig.

I den portal/database (eller hvad det nu bliver) vil der ligge en profil på dig, med alder osv.

Såh ja, det sker jo ikke med mindre overvågning. Men siden Kina er så kæmpe et marked som det er, så gør udviklerne jo nok bare som der bliver sagt.

  • 1
  • 0
#7 Lars Kr

Intet galt i det. Jeg ved det og børnene her hjemme ved at det er svært- Bedste løsning for os var at jeg installerede en server med Nxfilter, som slukker for adgangen kl. 20:30 på hverdage og 22:30 fredag og lørdag. Der er så stadig åbent for f.eks. Spotify og andre ting de kan lide at bruge.

På et tidspunkt styrede vi også hvor mange timer de måtte spille om dagen, på samme måde. Jeg ved at mange synes at det er for "nazi" agtigt og man bare kan snakke med sine børn. Men desværre er nogen spil så afhængigheds skabende at snak ikke er nok.

Det interessante ved Nxfilter at at man kan se hvor mange andre ting på ens hjemmenetværk, der prøver at snakke med interenettet døgnet rundt, også selv om man tror de er slukkede / i dvale.

At det i Kina er regeringen der bestemmer det, ser jeg ikke et problem i. Vi mangler bedref orældrestyring (ikke kontrol) af børns / unges mobile enheder, så man kan hjælpe dem med at lade dem være når det er sengetid.

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere