Kinesisk tech-gigant overvåger internationale brugere af WeChat

Illustration: kb-photodesign / Bigstock
Internationale brugere af den kinesiske besked-tjeneste WeChat bliver overvåget af tech-giganten bag appen, så de kan forbedre censuren af deres kinesiske brugere.

Den kinesiske tech-gigant Tencent har overvåget indhold, delt mellem udenlandske brugere af deres polulære besked-tjeneste WeChat for at forbedre censuren på deres kinesiske brugere.

Det skriver CNBC.

Appen har over 1 milliard brugere globalt og er den primære kommunikations-app i Kina, hvor folk bruger den til alt fra pengeoverførsler til at finde taxa’er.

Igennem et eksperiment fra CitizenLab, en researchgruppe tilknyttet University of Toronto, har forskere delt politisk følsomt indhold mellem ikke-kinesiske brugere af appen, og har derefter kunne konkludere, at Tencent overvåger indholdet og bruger det til at forbedre sin database, som de benytter til at censurere kinesiske brugere af tjenesten.

»I forhold til anklagen om, at vi udfører overvågning af internationale brugere, kan vi bekræfte, at alt indhold delt mellem internationale brugere af WeChat er privat. Som en børsnoteret, global virksomhed har vi de højeste standarder og vores politikker og procedurer overholder alle love og reguleringer i hvert land, vi opererer i,« fortæller en repræsentat fra virksomheden til CNBC.

CitizenLab understreger, at der ikke er noget i deres forskning, der peger på, at overvågningen er tilknyttet den kinesiske regering.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Tom Paamand

The research organization ran two different scenarios — one where they communicated entirely among non-China-registered accounts and a second where they communicated with a China-registered account.

They sent images and documents among the non-China registered accounts to see if they would be picked up by Tencent's censorship algorithm. If they were, then users in China would not be able to see that content.

Hvilket så viste sig at være tilfældet. En opstillet hypotese, et eksperiment og et resultat, der stærkt indikerer en sammenhæng. Så mangler vi bare, at andre gentager det foreslåede eksperiment, og ser om de klart kan eftergøre dette.

Nettet er fuldt af ureflekterede gentagelser af suspekte vandrehistorier, der så drypper over i ellers kvalificerede medier. Her er i stedet et fint eksempel til genbrug mod resten af vor totalovervågede verdens ukontrollerede tech-giganter!

 • 2
 • 0
#2 Peter Jensen

... så er firmaet bag tjenesten, lige som alle de andre kinesiske firmaer, 100% underlagt det brutale menneskehedsrettighedsforagtende kinesiske diktaturs kontrol.

Derfor vil alle informationer højest sandsynligt blive opsamlet og gemt af regimet. Det er en del af det kinesiske regimes såkaldte "thousand grains of sand"-metode til at spionere mod vestlige firmaer, og til at indsamle personfølsome data om borgere som regimet kan udnytte til egen fordel (afpresning, spionage etc).

Enhver brug af kinesiske IT-produkter eller tillid til firmaer der opererer under det kinesiske kommunistiske diktaturs jurisdiktion er ufattelig naivt.

 • 1
 • 0
#3 Tom Paamand

Enhver brug af IT-produkter eller tillid til firmaer der opererer disse er ufattelig naivt.

Google tjekker DIN indbakke, og bruger resultatet til at gætte på, hvad de finder for passende at skjule fra MIN indbakke, ved at gemme upassende mails bort som spam - hvis vi begge er underlagt deres regime.

Som fx USA og især Polen og Ungarn har illustreret, kan glidebanen væk fra "normale" tilstande ske overraskende hurtigt. Hvorpå magthaverne vil udnytte den øgede sammenkøring af private og offentlige registre til at fastholde deres magt.

Ligesom i Kina står firmaerne i kø for at komme med i varmen, så milliarderne fortsat ruller ind, uanset konsekvenserne.

 • 3
 • 0
#4 Peter Jensen

Ja men nogen er værre end andre. Heldigvis har jeg ikke set at hverken USA eller Polen tager politiske fanger og høster deres organer for at sælge dem, har koncentrationslejre eller begår massedrab på deres egen befolkning (som det kinesiske diktatur gjorde på Tiananmen).

 • 1
 • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere