Kinesisk stats-tv: Windows 8 er en trussel mod Kinas sikkerhed

Kinas største tv-kanal, statsejede CCTV, stempler Windows 8 som en trussel mod landets cybersikkerhed.

For få dage siden blev brugen af Windows 8 forbudt på offentlige computere. Nu advarer kinesiske eksperter mod brugen af styresystemet, som de mener, bliver brugt til at samle data om kinesiske borgere. Det skriver BBC.

Læs også: Tom Behnke vred over sessionslognings-forsvar: ’Jeg blev bundet historier på ærmet’

I et indslag på den statsejede kanal, der i øvrigt kan ses af en milliard kinesere, siger professor Yang Min fra Fudan Universitet, at Windows 8 udgør en ‘stor udfordring’ for landets cybersikkerhed.

Han kritiserer Microsoft for ikke længere at lade koden til Windows 8 være tilgængelig for den kinesiske regering, samtidig med at systemet, ifølge ham, er designet til at give Microsoft bedre adgang til brugernes database.

I indslaget blev der også lagt op til, at Windows 8 udnyttes af NSA til at samle data om Kina, og andre kinesiske medier udfordrede i deres udsendelser til ‘alvorlige straffe’ til de firmaer, der måtte hjælpe USA med at spionere.

Læs også: OpenSSL er ramt af et nyt kritisk sikkerhedshul

Sidste i maj forbød den kinesiske regering brugen af Windows 8 på offentlige computere. Angiveligt for at spare strøm, men flere medier meddelte hurtigt, at det var på grund af frygt for sikkerhed i styresystemet.

Microsoft oplyser til CCTV, at de samarbejder aktivt med den kinesiske regeringen for at mindske frygten for udnyttelse af data.

»Bønder i den amerikanske regering, som har hjulpet med at udspionere kinesiske borgere og stjæle hemmeligheder.« Sådan omtalte CCTV andre store internetfirmaer som Google, Facebook og Yahoo, der også lige fik et slag med på vejen i indslaget.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Kresten Kjeldgaard

Har for nyligt konstateret at man ikke kunne opgradere til/installere Windows 8.1 uden at oprette en Microsoft konto (8 kunne godt men opgradering havde ikke den mulighed). Måske det var det tiltag der har gjort udslaget.

Det er godt nok ikke meget anderledes end diverse telefoner, tablets, etc. Men dem forventer de måske ikke er så kritiske.

  • 2
  • 1
Leif Neland

Han kritiserer Microsoft for ikke længere at lade koden til Windows 8 være tilgængelig for den kinesiske regering

Han er måske sur over at det er blevet sværere for de kinesiske myndigheder at bryde ind i befolkningens Windows 8-computere.

  • 1
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere