Kinesisk spion brugte LinkedIn som springbræt til spionage

Illustration: Big Stock
Den kinesiske spion, der i fredags blev anholdt i USA, brugte ofte det sociale medie LinkedIn til at komme i kontakt med personer, der arbejder inden for kinesiske interesseområder.

Den kinesiske spion, der i fredags blev anholdt, brugte det sociale medie LinkedIn til at komme i kontakt med ansatte fra det amerikanske militær og ansatte inden for handel og kunstig intelligens.

Læs også: Russisk spion bag angreb mod det danske forsvar afsløret under nyt hack

Den 39-årige Hong Kong-borger, der i USA gik under navnet Dickson Yeo, endte med at erkende sig skyldig i spionage for den kinesiske regering, som han først kom i kontakt med i 2015. Her fik han til opgave at være ’illegal agent i en fremmed nation'. Det skriver BBC.

LinkedIn-profiler giver indsigt i virksomheder og nationer

Da Linkedin fungerer som udstillingsvindue for personer, der gerne vil have et nyt job eller ’networke’, vil det ofte være frit tilgængeligt, hvad disse personer professionelt beskæftiger sig med – det gælder også, selvom man arbejder for eksempelvis det amerikanske militær. LinkedIn har på verdensplan 700 millioner brugere, og mange af dem skriver gerne, hvor de arbejder og hvad de laver.

Læs også: F-16-piloter får udleveret gamle Nokia-telefoner efter hacking og trusler

Denne indsigt kan så bruges, hvis man som nation gerne vil have indsigt i, hvad der rører sig i en anden nation.

Allerede tilbage i 2018 advarede William Evanina, der er chef for US Counter Intelligence, om, at Beijing var meget aktive på det Microsoft-ejede medie, og sidste maj blev en tidligere CIA-ansat da også fængslet, da han havde udleveret militærhemmeligheder til en kinesisk agent.

Også i Tyskland ses den kinesiske indsats, hvor den tyske efterretningstjeneste sidste år fandt 10.000 eksempler på tyskere, der blev kontaktet af kinesiske myndigheder via LinkedIn.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Lars Christensen

Artiklen visualisere den nærmest destruktive trang mange har til at få så mange digitale kontakter som muligt.

Hvem kunne dog finde på, at lukke hvem som helst ind i sit hjem?

Hvis vi ikke faktatjekker ALLE invitationer til at dele digitale netværk - så skader vi både dem vi netværker med og vores egen troværdighed.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere