Kinesisk opkomling overhaler Nokia og RIM

Kinesiske Huawei er verdens tredjestørste producent af smartphones ifølge nye tal. Prisbasker-strategi har givet pote for selskabet.

Den kinesiske smartphone-producent Huawei, som de færreste vist endnu har lært at udtale navnet på, har overhalet etablerede spillere som Nokia og Blackberry-firmaet RIM på salget af smartphones. Det skriver Wall Street Journal.

Huawei har i årevis fremstillet netværksgrej som eksempelvis routere og USB-modems, men er de senere år rykket ind på smartphone-markedet med en stribe modeller baseret på Googles Android-styrestystem.

Ambitionen er at uddele øretæver til selskaber som HTC og Samsung gennem en cocktail af gode hardware-specifikationer, lang batterilevetid og en aggressiv prissætning. Det har selskabet tidligere forklaret i et interview med Version2

Læs også: Sådan vil Huawei vippe HTC og Samsung af den danske Android-trone

Og det har givet pote, skriver den amerikanske finansavis.

Huawei solgte 10,8 millioner smartphones i fjerde kvartal af 2012, og det bringer kineserne op på tredjepladsen med en markedsandel på næsten fem procent. Det viser tal fra analysefirmaet International Data Corp.

Selskaber som Nokia, HTC og Research In Motion, der står bag det kriseramte Blackberry-brand, raslede alle ud af top 5, når man ser på sidste kvartal af det forgangne år.

Ifølge avisen er Huaweis strategi dog sårbar, hvis ikke den aggressive prissætning suppleres af loyalitet fra kunderne.

Sydkoreanske Samsung indtager stadig førstepladsen, mens iPhone-producenten Apple er nummer to på listen ifølge tallene fra International Data Corp.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Svend Eriksen

Der har floreret grimme rygter om at den kinesiske stat støtter Huawei, så de kan lancere meget billigere telefoner og dermed presse konkurrenterne ud. Jeg begynder at tro på at der er noget om det, for jeg synes godt nok det er imponerende, hvad de lige pludselig kan levere til yderst rimelige priser.

  • 2
  • 3
Log ind eller Opret konto for at kommentere