Kinesisk mobil-kæmpe på vej med Linux-bærbare

Xiaomi er verdens fjerdestørste smartphone-producent og vil nu sælge bærbare pc'er. Det sker, netop som dampen er ved at gå af selskabets smartphone-ballon.

Den kinesiske hardwareproducent Xiaomi skulle nu ifølge en underleverandør være på vej med mindst to modeller af bærbare pc'er, som vil blive leveret med Linux. Det skriver Tech Times.

Xiaomi er forholdsvis ukendt på vore breddegrader, men er på kort tid rykket ind som verdens fjerdestørste smartphone-producent med Android-telefoner, som Apples chefdesigner Jony Ive ligefrem har kaldt tyveri, fordi de efterligner Apples design.

Xiaomis succes på især det kinesiske hjemmemarked har gjort det til én af verdens højest værdisatte nystartede it-virksomheder, men den blot fem år gamle virksomhed ser ikke ud til at kunne fortsætte den hidtidige vækst, skriver Business Insider.

Selskabet mente i første omgang at kunne sælge 100 millioner smartphones i 2015. Nu ser det ud til, at selskabet ikke kommer til at sælge mere end 70 millioner enheder.

Xiaomi sælger også andre typer hardware under sit varemærke, og nu ser det altså ud til, at selskabet vil gå både amerikanske konkurrenter som Apple og kinesiske som Lenovo i bedene med bærbare pc'er. Ifølge Digitimes har underleverandørerne fået ordrer på at fremstille i alt 750.000 enheder af to bærbare pc'er med henholdsvis en 12,5 og 13,3 tommer skærm, som altså angiveligt vil blive leveret med Linux.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Esben Laursen

Jeg har liiiige fået (som i går) min sprit nye Xiaomi Redmi Note 2 telefon.. Man må sige til $180, så er det sku en okay telefon, den er midst lige så hurtig som min "gamle" Nexus5 og så har den endda dual-sim herligt!... Specs er i top og til billige penge..

Deres MIUI 7.0 layout er lidt "iPhone" agtigt til mig smag, men er faktisk rigtig god med security permissions som i Android 6.0..

Eneste minus er den ikke har 800MHz LTE, men hey jeg har 3/Oister og de har ikke en 800MHz licens alligevel, så who cares ;-)

Nå anyways, ville sådan bare lige sige.. Til min næste telefon når den tid kommer så kikker jeg i hvert fald hva de har..

 • 4
 • 0
#8 Thomas Johansen

De burde lægge Elementary OS Freya, eller SolusProject OS på den, det vil i hvert fald give en en bedre wauw faktor end en ubuntu med unity eller som en af de fejltagelser der blev gjort dengang de billige asus mv. "undgå windowsXP licens" laptops kom frem, hvor man bruge en eller anden delvis ukendt linux variant.

 • 0
 • 0
#10 Morten Holm

Miui 7 kan kun vælges på Engelsk, men tastatur og stave kontrol kører på dansk. Jeg tænker overhovedet ikke over det i hverdagen....og er ikke faldet over noget som jeg synes er bøvlet.

 • 0
 • 0
#11 Bent Jensen

At man kan blive en mobilkæmpe på 3-4 år, eller rykker fra verdens største til konkurs. Fordi man ikke vil tager de rigtige valg, med hensyn til OS, eller ikke levere varen.

Det giver stof til eftertanke, når man tænker på at Facebook, Appel og Google kan ende der, hvis de træffer dårlige, uetiske og/eller grådige beslutninger. Som folkevogn.

Bare sådan til eftertanke ! At dårlig eller god ledelse ikke er lige godt, selv med en stor pengetank i ryggen.

 • 0
 • 0
#12 Thomas Johansen

Miui er en god gennemtænkt android variant, men samtidig er det også dem selv der styrer en stor del af den, derfor er den blandt andet ikke på dansk. Det var v4 ikke som var den jeg sidst prøvede af dem. Også derfor jeg spurgte. Sådan en mi4c så ellers ret interessant ud. Men tror min hustru helst vil have dansk gui.

 • 0
 • 0
#14 Thomas Johansen

Som jeg lige kan læse det, så varierer selve softwaren i puri.sm's laptops ikke synderlig meget fra mange andre debian varianter. Andet end lidt Tor, og ekstra addons på firefox for sikre forbindelser, encryption slået til på home folder, og så kun open source software.

Så ikke helt så langt fra eks. Freya, hvis man fravælger tredjeparts software.

Grunden til jeg forslog freya, er at hvis sådan en linux laptop skal friste brugere af windows eller mac, så skal det have en form for wauw faktor. Og det har dette blandt andet, omend måske en lidt for meget mac look alike....

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere