Kinesisk mastodont køber sig ind i Linux Foundations bestyrelse

Illustration: © Sergii Broshevan
Tencent køber en plads i bestyrelsen hos Linux Foundation og lader to microservice projekter overgå til udvikling under organisationen.

Den kinesiske it-gigant Tencent er nu platin-medlem af The Linux Foundation. Det giver Tencent, der står bag nogle af Kinas mest brugte apps og sociale netværk, en bestyrelsesplads i organisationen, og dermed indflydelse over hvilke projekter, organisationen støtter.

Bestyrelsespladsen koster omkring 3,2 mio. kr. og Linux organisationen annoncerede også at to Tencent projekter overgår til open source udvikling faciliteret af The Linux Foundation. Det fremgår af en pressemeddelelse.

De to projekter hedder henholdsvis TARS og TSeer. Førstnævnte er et microservice framework opkaldt efter en robot i sci-fi dramaet Interstellar, mens TSeer er en light-udgave af TARS’ navneservice til brug i bl.a. browser-apps.

Erfaring med massive workloads

Direktør for The Linux Foundation Jim Zemlin tager imod Tencent og deres to microservice projekter med åbne arme til en open-source konference i Kina.

»Vi takker Tencent for at åbne op for TARS og TSeer for open source communitiet, så mange organisationer kan nyde godt af denne innovative teknologi,« siger Zemlin.

»Tencent har mere end ti års erfaring med at tilbyde service til- og interagere med- et massivt antal brugere, hvilket tillader TARS og TSeer at fuldt optimisere load balancing og gør dem tolerante over for fejl,« siger Zeng Yu, der er vicedirektør for Tencent.

De to projekter kan findes på deres respektive Githubs. TARS og TSeer. Der er mulighed for engelske readmes ved at klikke på et link i toppen af den kinesiske forside.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere