Kinesisk mastodont køber sig ind i Linux Foundations bestyrelse
Den kinesiske it-gigant Tencent er nu platin-medlem af The Linux Foundation. Det giver Tencent, der står bag nogle af Kinas mest brugte apps og sociale netværk, en bestyrelsesplads i organisationen, og dermed indflydelse over hvilke projekter, organisationen støtter.
Bestyrelsespladsen koster omkring 3,2 mio. kr. og Linux organisationen annoncerede også at to Tencent projekter overgår til open source udvikling faciliteret af The Linux Foundation. Det fremgår af en pressemeddelelse.
De to projekter hedder henholdsvis TARS og TSeer. Førstnævnte er et microservice framework opkaldt efter en robot i sci-fi dramaet Interstellar, mens TSeer er en light-udgave af TARS’ navneservice til brug i bl.a. browser-apps.
Erfaring med massive workloads
Oprettet i 2000 Har sponsoreret udviklingen af Linux kernen Faciliterer udviklingen af flere velkendte open source projekter såsom Let’s Encrypt og Kubernetes Hjælper tech-virksomheder med at finde og bruge open source korrekt Bestyrelsen består af medlemmer fra flere førende it-giganter inklusiv IBM, Microsoft og Huawei. Kilde: Wikipedia, The Linux Foundation.Fakta: The Linux Foundation
Direktør for The Linux Foundation Jim Zemlin tager imod Tencent og deres to microservice projekter med åbne arme til en open-source konference i Kina.
»Vi takker Tencent for at åbne op for TARS og TSeer for open source communitiet, så mange organisationer kan nyde godt af denne innovative teknologi,« siger Zemlin.
»Tencent har mere end ti års erfaring med at tilbyde service til- og interagere med- et massivt antal brugere, hvilket tillader TARS og TSeer at fuldt optimisere load balancing og gør dem tolerante over for fejl,« siger Zeng Yu, der er vicedirektør for Tencent.
De to projekter kan findes på deres respektive Githubs. TARS og TSeer. Der er mulighed for engelske readmes ved at klikke på et link i toppen af den kinesiske forside.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.