Kinesisk forbrugerorganisation sagsøger Samsung for crapware

Android-telefoner fyldt med uønsket software får nu en kinesisk forbrugerorganisation til at sagsøge den sydkoreanske elektronikgigant Samsung.

Som bekendt er Android-telefoner ofte fyldt med uønsket software, som det kan være svært at fjerne fra telefonen. Det er øjensynligt blevet for meget for en kinesisk forbrugerrettighedsorganisation, der nu sagsøger en af storleverandørerne af Android-enheder, Samsung.

Det fortæller Gizmodo, der citerer Shanghai Daily.

Shanghai Consumer Rights Protection Commission har anlagt to sager. Den ene mod Samsung og den anden mod den kinesiske producent Oppo. De to selskaber bliver anklaget for at sælge smartphones med præinstalleret software, der er svært at afinstallere, og som typisk generer forbrugerne.

En stribe Android-leverandører vil kunne passes ind under førnævnte anklagepunkter, men den kinesiske forbrugerorganisation har vurderet Samsung og Oppo til at være de værste efter at have gennemgået 20 smartphones.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Bent Jensen

På Tablet og Telefon området er det Samsung der stinker mest, have en S2 også en S3. God telefon, Men Samsungs lyst til at bestemme og proppe ting og service ned i halsen blev bare være og være. Så fravalgte Samsung. De er lige så slemme og ødelæggende for telefonen som Facebook, hvor man efterhånden er tvungen til at køre i desktop udgave, for at slippe for deres malware.
Fik så en google Nexus 5, og var rigtigt tilfreds med den, til jeg smadret glasset anden gang. Et nyt var næsten dyre end en ny telefon.

Så vil skifte model, men den nye Nexus6 var sammen med alle de andre topmodeller alt for dyre. I forhold til det mere man ikke får. Så valgte faldt på en

https://oneplus.net/dk

For næsten 1/3 af prisen en dengang topmodel, har været mere meget tilfreds med den, med undtagelse af bøvl mellem producent og Cyanogenmod om software, men så opgraderet jeg selv.

Den er næsten bedre end en ren google telefon, med undtagelse af tiden før opdatering 2-3 måneder efter Nexus, da man også kan fravælge google, hvis det er det man vil.

Lad os håbe de vinder, producenter er med til at ødelægge en telefon. Især når der kommer en ny telefon, kan opdateringer på besynderlig vis sløve telefonen ned, lige som med en Ren Windows, og så efter 3 års "service" opdatering.

 • 2
 • 0
Christian Nobel

Er der andre end mig der synes at CyanogenMods hjemmeside er noget nær det mest elendige og indforståede der findes?

Man kan ikke se en liste over understøtte telefoner, men skal scrolle gennem en liste med kælenavne for software versionen, og installation: "Download the Windows Installer".

Så "Enjoy CM!" - bop, bop.


Før min gamle HTC Desire afgik ved døden havde jeg OxygenMod på den - virkelig en god Rom helt fri for bloat, men desværre blev der ikke udviklet videre på dem.
På mig virker det lidt som at hvis ikke man kan finde en CM, så er der ikke andre der laver alternative Roms mere - desværre.

Generelt er jeg helt enig i at det er hamrende irriterende at man køber et produkt man ikke selv kan få lov til at være herre over (og det gælder stort set hele kompasset rundt) så man skal acceptere bloatware, i stedet for at fabrikanterne var lidt mere åbne og eksempelvis åbnede op for at man nemt kunne roote enheden, og at bootloader var åben (selvfølgelig på eget ansvar, og bla, bla, bla).

 • 2
 • 0
Henrik Madsen

Ved alt det bloatware er at det meste af det jo også kan downloades via google play og dermed ikke er nødvendigt at præinstallere.

Det eneste man opnår ved at præinstallere det er at det ikke kan fjernes og når man så opdaterer så kan den ikke slette den gamle version som telefonen er født med og dermed kommer en 10 Mbyte app til at fylde 20 Mbyte på telefonen.

Jeg har en hel stribe app's hvor jeg har fjernet opdateringerne fra så det er den gamle version telefonen er født med som ligger derpå. Derefter går man til apps i indstillinger og sletter evt. cache og derefter deaktiverer man app'en.

Det bliver den ikke slettet af men den fylder mindst muligt og man slipper for at se den i menuen.

De ting jeg har deaktiveret fordi de ikke kan slettes er :

Cloudprinter, Fitbit, Google play bladkiosk, google play bøger, google play film, google play musik, google play spil, google+, google+ for HTC sense, Hangouts, instagram til HTC sense, kid mode, twitter, twitter for HTC sense.

Altså en ret lang liste over bloatware som jeg ikke bruger og derfor slet ikke ønsker skal optage plads på min telefon.

 • 3
 • 0
Bent Jensen

Altså en ret lang liste over bloatware som jeg ikke bruger og derfor slet ikke ønsker skal optage plads på min telefon.


Og hvor historien går på, at der er en forbruger organisation i Kina, der har fået nok af dette. At man ikke selv har mulighed for at vælge, og fravælge.
Lads os igen, håbe de vinder, og at det spreder sig til andre lande. Ellers må vi jo få installeret en kinesisk ROM.

 • Med hensyn til CyanogenMods hjemmeside, ja det er ikke nemt, en god fornemmelse for software, udvikling, og en død hane, svunget over telefonen kan være nødvendig. Eller en google søgning :-)

Men igen, producenterne har jo ikke ligefrem i alle tilfælde gjort det nemt.
Nogen gange skal man ned gradere, åbne telefon, og så installere af 3-4 gange.
Samt håbe man også har det rigtige OS, og .....

Men fandt noget godt software der laver alle de ting for dig, der findes måske andre ?

Men prøv "Bacon Root Toolkit" det lavet arbejdet for mig, da jeg have brugt 4-5 timer af nogen gange. Og synes jeg var begyndt at gå i ring. Det tog mig så meget koncentration og læsning, hvor man skal huske at LÆSE og gøre hvad der står, også 1 lille time.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize