Kinesisk bøsseapp-investor vil overtage norske Opera

Investoren bag appen Grindr har lagt et milliardtilbud for opkøb af den norske browservirksomhed Opera

En kinesisk virksomhedsgruppe har lagt et opløbstilbud på 1,2 milliarder dollar - næsten 8 milliarder kroner - for norske Opera. Det skriver Engadget.

Det norske selskab har bekræftet, at det for nylig har modtaget opkøbstilbuddet fra Kunlun Tech og Qihoo 360, som har investeringsselskaberne Golden Brick Silk Road og Yonglian i ryggen.

Kunlun Tech er en gaming-virksomhed, der i januar også købte aktiemajoriteten i bøsseappen Grindr, mens Qihoo er et antivirus- og browser-maker.

Tilbuddet indebærer en aktieværdi pr. aktie i Opera-koncernen på cirka 71 norske kroner.

Det er cirka 53 procent mere end Operas lukkekurs den 4. februar - dagen hvor rygter om en salg begyndte at florere.

Oslos børs stoppede handlen med Operaaktier for et par dage siden, og virksomheden har udskudt offentliggørelse af deres indtjeningsprognose til onsdag formiddag.

Læs også: Norske Opera flytter HR i skyen og sparer hver femte HR-medarbejder

Operas reaktion på tilbuddet? Ifølge Recode lyder det fra bestyrelsen, at man »enstemmigt (vil) anbefale aktionærer at godkende overtagelsen.«

Opera: Vi får endnu mere innovation

Den kinesiske investor vil med sin brede ekspertise blive en stærk ejer, lyder det fra adm. dir. Lars Boilesen, Opera

Administrerende direktør Lars Boilesen, Opera, siger i en erklæring:

»Der er en stærk strategisk og industriel logik i konsortiets købet af Opera. Vi mener, at konsortiet, med dets bredde af ekspertise og en stærk markedsposition på nye markeder, vil være en stærk ejer af Opera. Konsortiets ejerskab vil styrke Operas evne til at betjene vores brugere og partnere med endnu mere innovation, og vores evne til at fremskynde vores planer for ekspansion og vækst.«

Operas positive holdning til at blive solgt kommer ikke som en overraskelse, i betragtning af at man aktivt har været på udkig efter en køber siden 2015.

Ud over desktop browseren er Opera også kendt for mobile browsere, der komprimerer hjemmesider og videoer, lige som en enhed for mobil reklame.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (3)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017