Kinesere vil købe Micron Technology for 155 milliarder kroner

Den største kinesiske overtagelse af et amerikansk firma nogensinde bliver en realitet, hvis Tsinghua Unigroup køber Micron Technology. Men først skal købet sikkerhedsgodkendes af de amerikanske myndigheder.

Den kinesiske chipproducent Tsinghua Unigroup vil købe den amerikanske konkurrent Micron Technology for 155 milliarder kroner.

Det skriver Finans.

Budet fra kineserne ligger 19,3 procent over den værdi, Micron-aktien havde mandag, og virksomhedens aktiekurs er i løbet af det seneste år blevet halveret.

Der ligger dog forhindringer i vejen for den store handel.

Micron er den eneste tilbageværende producent af DRAM-hukommelse, og før det statsejede kinesiske selskab eventuelt kan overtage, skal købet først sikkerhedsgodkendes fra amerikansk side.

Læs også: Pensioneret NSA-general taler ud om spionage og Huawei

Mere konkret skal det den amerikanske komité for udenlandske investeringer, der har medlemmer fra flere forskellige ministerier, tage stilling til handelen. Komitéen har tidligere blokeret for adskillige kinesiske opkøb, ligesom den har advaret imod udstyr fra Huawei. Sidstnævnte blev ved den lejlighed kaldt for en decideret sikkerhedstrussel.

Micron er verdens næststørste DRAM-producent efter Samsung.

Læs også: Den amerikanske kongres vil forbyde Huawei-telefoner: 'De er en sikkerhedstrussel'

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere