Kinect til Windows klar på dansk til juni

Bevægelsessensoren Kinect bliver nu officielt understøttet af Microsoft med et SDK til Windows. Dermed kan man fra juni skrive danske programmer, der styres af kroppens bevægelser.

Da Microsofts spildivision sendte sensoren Kinect på gaden i november 2010, gik der ikke mange sekunder, før udviklere var i gang med at skrive hacks, så Kinect også kunne bruges til Windows og ikke bare til Xbox 360-konsollen.

Microsoft var ikke dummere, end at firmaet efter lidt tid omfavnede bestræbelserne, og nu kommer så det første officielle software developer kit (SDK) til Windows på dansk for Kinect. Det skriver Microsoft Danmark.

SDK’et er nået til version 1.5, og blandt nyhederne er Face Tracking, der hjælper udviklerne med at aflæse mundens størrelse, øjenbrynenes udtryk og lignende mimik. Med Skeleton Tracking får udviklerne på samme måde hjælp til at vurdere, hvordan brugerens hoved er placeret i forhold til nakke og skuldre.

Kinect er blevet en stor succes for Microsoft, da kombinationen af stereokamera og et fintmasket net af infrarøde aflæsninger gør det muligt at aflæse brugerens bevægelser meget præcist. Det har vist sit værd i spilsammenhæng, men med Kinect for Windows er døren åbnet for at styre en Windows-computer med håndtegn og fagter.

Kinect for Windows kommer til salg i Danmark, med understøttelse for dansksproget Windows, fra juni måned. Prisen bliver 1.899 kroner for sensoren og en kommerciel licens.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere