Kindle Touch rammer Europa i slutningen af april

Amazons nye version af den populære ebogslæser Kindle kommer til Europa den 27. april. Den billigste version koster lige under 1.000 kroner.

Den nye version af Amazons populære ebogslæser Kindle Touch rammer den britiske Amazon den 27. april.

Kindle Touch kommer i en Wifi- og 3G udgave til henholdsvis 109 pund (cirka 970 kroner) og 169 pund (cirka 1.500 kroner). Det skriver Politiken.dk.

Kindle Touch er udstyret med en berøringsfølsom skærm, i samme stil som Sonys ebogslæsere. Skærmen bruger det letlæselige elektroniske blæk til at fremvise ebøgerne med. Det betyder, at der hverken er genskin er eller baggrundsbelysning.

Læseoplevelsen minder derfor om den, man kender fra traditionelle bøger og i modsætning til normale computerskærme er det ikke så hårdt for øjnene at læse i længere tid. Derudover gør det elektroniske blæk, at sommerlæsningen kan foregå udenfor uden gener fra sollyset.

Understøtter ikke standard ebogsformater

Kindle Touch understøtter kun Amazons eget ebogsformat.

Derfor kræver det, at man konverterer bøger købt i andre butikker end Amazon. I Danmark bruger de færreste butikker kopibeskyttelse, og det er derfor lige til at konvertere sine bøger.

Det er derimod ikke muligt at låne bøger på det danske digitale bibliotek ereolen.dk uden at bryde kopisikringen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Mads Bendixen

Indtil videre er beskeden: "Kindle Touch, Wi-Fi, 6" E Ink Touch Screen Display cannot be shipped to the selected address. To purchase Kindles available to you, please visit the Kindle product page on .com (intl.)" Om det ændrer sig sidst i april er ikke til at vide.

 • 0
 • 0
#4 Jakob Hansen

Man kan allerede nu som dansker købe Kindle Touch from .com-siden. Og indtil nu har det altid været fra USA man købte sin Kindle som dansker.

Og jeg forstår heller ikke hvorfor det skulle være nødvendigt at bestille fra UK. Jeg fik min Kindle 3 fra USA uden problemer. De er flinke til at sørge for at told og moms er håndteret som det skal, og leveringen var på lige under 48 timer (med UPS). Temmelig god service vil jeg sige.

 • 0
 • 0
#5 Flemming Froekjaer

Kindle understøtter fint .mobi som sidst jeg tjekkede var et åbent standard format. http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_e-book_formats#Mobipocket Det et er rigtigt at bøger fra Amazon leveres i deres eget .azw format som bygger på .mobi Det gør de for at låse bøgerne til den kindle den er købt til. AZW er i øvrigt krypteret med serienummeret fra kindle så det er trivielt at fjerne hvis man en dag vælger at skifte platform.

 • 0
 • 0
#9 Flemming Froekjaer

Jeg formoder at du mener at de er låst til den konto, som de er købt til, og ikke en fysisk kindle, for det er ikke tilfældet :)

Jo. Den enkelte fil er krypteret til den bestemte kindle. Har du 2 kindle registreret til din konto kan du dog sagtens lægge bogen på begge, men kun ved at instalere den via whispernet. Hvis du forsøger at kopiere filen via usb fra den ene til den anden vil det ikke fungere. Whispernet kryptere bogen ved levering med serienummeret på den kindle den levere til.

 • 0
 • 0
#10 Flemming Seerup

Jeg syntes nu mest det ligner et virtuelt problem :) Sålænge man bruger Amazon's Kindle App (med Whispernet), så kan man frit distribuere sine bøger til alle sine Kindle enheder/læsere (muligvis dog max 5 samtidige enheder).

Problemerne opstår først hvis man ønsker at forære/videresælge/udlåne bogen, hvilket stadig er et punkt hvor paperbacks har en klar fordel.

 • 0
 • 0
#11 Flemming Froekjaer

Forskellen opstår da du taler om den logiske bog, mens jeg skrev om den fysiske fil. Du har ret i at det ikke er noget praktisk problem. Jeg læser fint mine bøger på Android, PC, Kindle 2 og Kindle touch. Problemet opstår da jeg køber ret mange bøger fra andre end Amazon. Oreilly f.eks. Derfor kan jeg finde på at kopiere bøger via USB hvilket fungere fint med .mobi, men ikke med .azw Det er lidt irriterende at skulle behandle formaterne forskelligt, men ikke noget større problem, når bare man ved det.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere