Kinas præsident i USA: Vi har aldrig hacket jer

Præsident Xi Jinping er klar til at samarbejde med USA om at bekæmpe cyberkriminalitet.

Kinas præsident Xi Jinping nægter, at Kina skulle have støttet cyberangreb på amerikanske mål. I stedet ønsker præsidenten at samarbejde med USA om at bekæmpe hackere.

Det skriver CNN.

Læs også: Kinesere hacker New York Times efter kritik af premierministeren

Xi Jinping er på rundtur i USA og benyttede en middag i Seattle tirsdag med forretningsfolk til at slå sin holdning på området fast:

»Kommerciel cybertyveri og hacking mod regeringsnetværk er forbrydelser, der skal straffes i overensstemmelse med loven og relevante internationale traktater,« bedyrede præsidenten over for blandt andre USA’s handelsminister Penny Pritzer og den tidligere udenrigsminister Henry Kissinger.

Læs også: Kina er hovedmistænkt i cyberangreb på USA

USA har tidligere gennem mere eller mindre officielle kanaler anklaget Kina for at stå bag hackerangreb mod blandt andet Det Hvide Hus og amerikanske selskaber. De anklager tog Xi Jinping afstand fra i sin tale.

»Den kinesiske regering vil ikke deltage i kommercielt tyveri eller opfordre til eller støtte nogen i sådanne forsøg,« sagde præsidenten ifølge CNN.

I stedet bør Kina og USA samarbejde om at skabe global stabilitet og fred, lød det fra Xi Jinping.

Læs også: FBI-boss får Kina op i det røde felt med beskyldninger om hacking

Grundlæggeren af handelssitet Alibaba, Jack Ma, glæder sig over de samarbejdsvillige toner. Ifølge forretningsmanden, der også havde taget turen til Seattle, er cyberkriminalittet ikke kun et problem for USA.

»Vi har haft 19 millioner hackerangreb mod vores firma. Så dette er et globalt problem, vi må arbejde på sammen,« siger den kinesiske milliardær.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere