Kina vil have IBM-servere ud af deres banker

3 kommentarer.  Hop til debatten
Kinas regering er godt i gang med at fjerne amerikansk teknologi fra offentlige computere i landet. Ifølge kilder, som Bloomberg har talt med, skal der ikke længere stå IBM på serverne i de kinesiske banker.
28. maj 2014 kl. 08:42
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den kinesiske regering undersøger, om landets bankers afhængighed af high-end servere fra IBM kompromitterer nationens finansielle sikkerhed. Det skriver Bloomberg

Folk, der kender til problematikken siger, at det er en eskalering af disputten med USA, som handler om spionanklager.

Kinesiske statslige agenturer, blandt andet Peoples Bank of China og finansministeriet, har bedt bankerne fjerne IBM-serverne og erstatte dem med servere fra lokale virksomheder, som en del af et prøveprogram, siger fire personer, som ifølge Bloomberg gerne vil være anonyme, da den kinesiske undersøgelse endnu ikke er gjort offentlig.

IBM har ikke hørt noget

Undersøgelsen kommer en uge efter amerikanske anklagere tiltalte fem kinesiske militærofficerer, som angiveligt skulle have hacket computere tilhørende amerikanske virksomheder og stjålet hemmelige oplysninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Allerede da Edward Snowden i juni sidste år afslørede, hvordan NSA spionerede, skadede det amerikansk teknologisalg i Kina. 25. maj skrev Financial Times at Kina beordrede statsejede firmaer til at cutte båndene til amerikanske konsulentfirmaer.

»IBM har ikke hørt noget om, at den kinesiske regering fraråder brugen af IBM-servere i deres bankindustri,« siger Jeff Cross, talsmand for IBM i en e-mail til Bloomberg. Han skriver samtidig, at IBM er en betroet partner i Kina og har været det i mere end 30 år,« skriver han videre.

Kan ikke retfærdiggøres

Den amerikanske regering mener ikke, at Kinas gengældelsesaktioner kan retfærdiggøres.

»USA forventer, at den kinesiske regering forstår, at Justitsministeriet udmelding fra 19. maj relaterer til en kriminalefterforskning af nogle individer, som angiveligt har stjålet oplysninger fra amerikanske virksomheder, det giver, i vores øjne, ingen ret til at slå igen overfor amerikanske virksomheder eller den amerikanske regering,« siger Jen Psaki, talskvinde fra det amerikanske udenrigsministerium.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
28. maj 2014 kl. 12:44

En fascinerende kommentar, al den stund at IBMs serversalg i Kina gik ned med 80-90% umiddelbart efter Snowden-afsløringerne og ikke siden er kommet i gang igen (iflg The Register).

1
28. maj 2014 kl. 10:18

Underligt. Jeg troede kineserne (Lenovo) havde opkøbt dele af IBMs Server division.

2
28. maj 2014 kl. 10:22

kun x86 baserede så vidt jeg ved. Ellers var det nok også blevet bremset af de amerikanske myndigheder.